söndag 31 juli 2022

Sista dagen i juli

Jag saknar redan denna månad, som har varit varm och fin i starten. Helt ok i mitten och nu lite ostadigare i slutet. Kvällarna som är mulna är nu ganska mörka. Nu går vi in i augusti och det är endast 1 månad kvar av sommaren 2022. Känns verkligen som en sommar som försvann då allting kretsat kring svärmor och hennes mående som inte har varit bra. Nu har hon repat sig och det är roligt att se. Tjorvig är hon såklart men så kan det vara när man är 95 år.

Idag har grannarna tagit ner alla tallar på sin tomt. Det är dags för de att bygga sitt hus. Ser konstigt och ovant ut just nu men man vänjer sig snart. Ljust blev det i alla fall och vi ser nu Pitsundet på ett helt annat sätt än tidigare då vi skymtat båtarna mellan tallarna. 


Vi har varit på Fårölottensdag, oj vad många välordnade trädgårdar det finns. Sen åkte vi till Beas i Jävre där vi åt en Skärgårdstallrik. Lång kö men jag kom på att man kunde beställa och betala via en app. Sagt och gjort det tog ca 2 minuter så hade vi vår mat. När vi åkte därifrån mätta och belåtna hade de som stod före oss i kön precis kommit fram för att beställa. Tala om rationellt att göra som vi gjorde!

Mannen har monterat sin födelsedagspresent så nu har vi ett Yaleman dörrlås. Känns ovant men vi kommer att komma underfund med det. 

Efter middagen så tog vi en runda i skogen och det fanns mycket kantareller. Vilken lycka!! 

Inga kommentarer: