lördag 30 juli 2022

Lördag

 Helt ok väder och nu är det trevligt att vi fått tillbaka lite värme igen. Svägerska och svåger har rest hem idag men vi har fått andra gäster då kusin med man anlänt till oss i kusten. Vi har idag testat att röka räkor. Det blev otroligt gott och det var lätt, gör så här:
Tag frysta räkor med skal. Lägg i ett tråg av folie. Elda upp grillen med lite briketter. Lägg i lite rökspån och grilla/rök räkorna på 120 grader i ca 30-40 minuter. Räkorna ska gå att lägga i handen utan att det bränns och de känns tinade. Lägg alla räkor att kylas direkt. Vi gjorde aioli till och det blev så saftigt och gott. Jag kan verkligen rekommendera detta! 

De fick börja med att jobba då det skulle bytas 2 vattenutkastare vid garaget och stugan. Nu är det gjort!

Ostbricka och lite mys, med roligt umgänge. Sen tog vi årets första kräftor och västerbottenspaj. Gott var det i alla fall. Sen hade jag gjort en glass utan maskin. Det är 5 dl grädde som vispas med karamelliserad mjölk och så lite salt. Det blir alltså en saltkola glass som intogs med jordgubbar. Kul att träffas igen! Jag älskar människor som ger mig energi! En bra dag helt enkelt.

Juli går mot sitt slut och min jourvecka är över. Nu ska här mysas den sista tiden jag har semester. 

Inga kommentarer: