lördag 9 juli 2022

Lördag i juli


Fint väder och sol med växlande molnighet från middagstid. Nu är det mulet i väntan på regnet som ska komma under natten. 

Vaknade vid 8.00 och så lite fulle för oss. Vi har pysslat på utomhus med lite fix. Mannen har håvat från poolen så den är fin och ren igen. Det blåser ner mycket skräp så snart den är öppen, nu är det 32.5 grader så mannan tog ett dopp under dagen. Jag har rensat en del och vi har vattnat gräset som växer på. Skönt när gräsklipparen är igång så vi får fint klippt hela tiden. 

Under eftermiddagen så kom mannens kusin hit med en tårta och en Moet & Chandon 1,5 liter för att fira att han fyllt år. Nu är det 4:e firandet så nu tar det nog slut? Trevligt att träffa dem då det varit pandemi så det är några år sedan sist! Årets bil som kom var en BMW M8, snygg men inte den snyggaste som anlänt hos oss!

Vi har även varit till Märta och hälsat på. Idag var hon lugn och sansad. Låg i sängen och var där hela tiden medan vi var där. Idag pratade vi kring mötet på måndag och boende. Hon vill inte men förstår varför det blir så. Trots det känns det som att hon inte tar in det.

Dagens middag blev en krämig pasta med svamp. Riktigt god blev den:

6 portioner
500 g färska champinjoner
5 dl grädde (valfri fetthalt, gärna vispgrädde)
2 dl mjölk
1 schalottenlök eller liten lök
3 vitlöksklyftor
2 msk vetemjöl
Ca 1-2 msk soja
1 tsk dijonsenap (kan uteslutas)
Ca 1 dl finhackad persilja
Salt & svartpeppar
Smör och olja till stekning
Servering:
600 g pasta (gärna färsk fettuccine eller tagliatelle)
Parmesanost
Ruccola eller basilika



Inga kommentarer: