måndag 18 juli 2022

Deppiga tider


När mannen i morse sökte biståndshandläggaren kring mötet för ett boende för svärmor fick han veta att hon har haft feber i princip hela förra veckan. Det känns lite mysko att vi inte vet det, vi har hälsat på ett antal gånger men ingen har sagt det. Det är ju inte så konstigt att hon har feber då hon har lunginflammation.

 Mannen och svägerskan fick ett samtal i morse från Trädgården. Svärmor har feber och den stiger. Inflammationen vill inte ge med sig. Nu är mer pencillin utskriven och nu får hon en kur till. Vi kan också förbereda oss på att det inte är säkert att hon kommer att återhämta sig? Det är ju så då man är gammal och skör. Dessutom ska man inte ligga hela tiden då lungorna får jobbigt att återhämta sig. Det är en kombination som inte går så bra ihop med en gammal person som inte alls är uppe från sängen i dessa dagar. Vi får se var detta slutar?

Mannen och svägerskan har i alla fall varit några timmar till läggan för att plocka ut ur skåp för att få en helhet i vad det finns för saker. Allt ska genom händerna och så ska det packas, säljas, till Repris eller slängas. Tid tar det i alla fall. Under denna tid så packade jag släpet med skräp så vi har även varit en tur till Bredviksberget och på vägen genom Öjebyn så passerade vi Traktor City. Där fick vi låna en fräs för att få ner kabeln till gräsklipparen. Kul när den kommer igång. 

Mannen har klippt gräset medan jag vattnat och lagat mat. Dagens middag blev köttfärspaj och det var länge sedan sist.

Svägerskan mår inte så bra efter hennes sista behandling så nu besöker hon akuten. Det är svårt när hennes feber inte går ner och då är det dags att kolla upp det. Hon är ju infektionskänslig och just nu verkar det som att hon fått en förkylning. Ingen lek för henne just nu. Mycket sömn för att återhämta sig. Håller tummarna att det nu vänder och slipper sjukhusvistelse. 

Inga kommentarer: