söndag 17 juli 2022

57

 

Idag är det min födelsedag och det är ju alltid trevligt trots att det inte är så märkvärdigt längre. Kul är det att bli firad av släkt och vänner. Tårtan är i vanligt ordning med jordgubbar då det är högsommar när jag fyller år. Dagen började med att sonen kom vid lunch och åt tillsammans med oss. Sen fyllde det på med syster och hennes familj, mamma o G, kusin med man och så vännerna A & U. Svägerska och svåger har sjungit och de fick ta med fikat till grannstugan då hon ska hålla sig ifrån folksamlingar just nu. Sen har jag fått telefonsamtal från vänner. Känner mig så rik på alla som uppvaktat mig. 
Har varit till Småskärsudden för att kolla in stugan som Frida och Lars köpt. Mysigt och fint nu när de jobbat så hårt.

Vädret har haft mer att önska om jag fått säga något om det. Det är ju oftast bra väder denna del av sommaren så det är ju trist att det är ett bakslag just nu i hela landet. Nästa vecka ser bättre ut. Igår visade det vädret och då var det 19 i Luleå, 11 i Göteborg och 1 grad i Storlien. Dessutom så snöade det i Åre. Många delar av södra Europa har värmerekord på mer än 40 grader varmt. Inte så roligt med sådan extremvärme då varken jord, människor eller djur mår bra av det. 

Sen middag här hemma vid 20.40. Just då ringde de från Trädgården. Märta var tungandad och de ville skicka henne till akuten. Mannen avbröt sin middag och satte sig i bilen för att möte upp henne. Jag plockade undan och tog ner flaggan och just då kom mannen hem igen. Ambulansen satte lite syrgas men de ville inte ta in svärmor till lasarettet. Mannen kunde därför vända hemåt igen så det var ju skönt. Nu hoppas jag att svärmor får en lugn och stilla natt. 

Inga kommentarer: