söndag 6 mars 2022

Vasaloppet


Vaknade strax före 8.00 så då hann vi med att se Vasalopps starten. Alltid lika mäktigt att sen när alla tusentals personer åker i väg. Detta år är förhållandena helt perfekta med -12 grader och hårda spår. Därför var det ännu tråkigare när det blev en krasch redan i starten för många duktiga åkare. Jag skulle blivit galen om jag förberett mig i åratal för att åka och någon annan påverkar loppet genom att byta spår mitt framför andra åkare. Huga så tråkigt för alla inblandade. I år firar Vasaloppet 100 år och det är 95 år sedan min väns farfar Conrad Pettersson vann loppet. Strongt gjort med träskidor, man fick kämpa lite mer när materialet inte var så utvecklat som det är idag. 

Jag har skolat om lite plantor i garaget så det är härligt att det är i gång med sådden. Behöver dock ta mig in i växthuset och det är inte lätt nu när det är iskanter som sitter där. Vet inte riktigt hur jag ska göra, värma eller varmt vatten? Fortsättning följer. I garaget har väggen spruckit som håller uppe lamporna, det är tungt. Nu håller mannen på att förstärka väggen så att det inte ska rasa ner över plantorna.

I eftermiddag är det yoga och redan nu längtar jag. Så skönt med en lugn stund helt för mig och min kropp och knopp. 

Vi har idag +2 grader och mulet, solen gör någon försök då och då men molnen ligger tyvärr för tätt för att det ska ge någon effekt. 

Inga kommentarer: