lördag 12 mars 2022

Flytt


En otroligt fin dag med sol och +6 grader. Det tinar och är väldigt slaskigt ute. Nu har vi inte tagit del av detta då vi har sysslat med flytt hela dagen.

Vi började på Tallås vid 9.30 och dagens uppställning bestod av Jenny o Anders, även Emil var med som pinn- och dörrvakt, Anders, mannen och jag. Sen har ju även mamma o G bidragit till det hela. Många rundor är körda, många saker är burna och konkade på. Vissa saker har inte packats ännu men det kommer. Vi har i alla fall kört allt utom sovrum och saker till G´s kontor som tydligen ska stå kvar i ytterligare 2 veckor? Undrar just varför men så är det bestämt... Garderober till ett förråd var meckigt då det är trångt och det blev en såg som fick korta dem. Men men god vilja så fixar alla det också. Jag trampade runt huset 4 varv för att få snön att kladda ihop och då fick vi även med trädgårds möbler som skulle med.  Tills nästa gång det är flytt så behövs saker från källaren vara nedpackade samt allt från köket. 


Hemma igen då eldade vi upp bastun. Jag hade tankat och dagens pris var 24,72kr och då landade det hela på 1449kr inte så kul men bara att betala och se glad ut trots det.

Bastu och det var otroligt skönt för våra kroppar och även för själen. Middag bestod av Chaslik, en rätt som inte finns egentligen men som min svärmor gjort tidigare år. Kokt ris, stekt oxfilé och så äggulor och svartpeppar. Denna rätt är det länge sedan vi åt och det är så otroligt gott. 

Nu blir det mellofinal och jag tror på Anders Bagge men det kan även vara Cornelia Jakobs som vinner? Det lär tiden utvisa. Anders om vi bara tänker vårt land men Cornelia om vi tänker lite större och vidare. 

Inga kommentarer: