lördag 15 januari 2022

Lördag


Nu har halva januari gått och jag bara bockar och tackar för att det än så länge har varit en bra månad med hyfsat väder. Idag har det varit -2 och fint väder, fantastisk soluppgång men sen mulnade det. Den blåst som de varnade för idag har vi inte alls märkt av. Idag är det tulpanens dag, de franska är ju så eleganta.

Mannen har plockat ner slingor så nu är det mörkt ute igen. Vi har kvar några som får lysa än ett tag då de inte sitter illa till om det kommer mycket snö. Tack vare det fina vädret som gjorde vi vår lunch utomhus på Murrikkan. Gott med renskav, pitabröd och sås på cremefraich och lingonsylt. Mysigt att kunna sitta ute och elda utan att frysa. Jag har även lagat lite mat till lunch nästa vecka.

Efter lunch så fick jag så otroligt ont i nacken, en typ av nackspärr så jag har nog sovit illa under natten? Det är inte alls skönt. Nu har jag bastat, suttit med vetekudde, har en halsduk av ull runt nacken, fått liniment som lindrar samt ätit tabletter. Inte alls bra men något bättre, hoppas på en bättre känsla imorgon?

Stjärnorna på slottet och idag var det David Lagercrantz dag. Fick ingen bra känsla av hur hans pappa var, han kallade inte någon av sina föräldrar för mamma o pappa utan han kallar de vid förnamn. Hans bipolära sjukdom verkar ställt till det en hel del. Samtidigt som han berättar så verkar han så skör. Intressant säsong. 


Inga kommentarer: