söndag 6 juni 2021

Sveriges nationaldag



Flaggan i topp även idag. Oj vad vi flaggar dessa tider. Kul och vackert är det att se vår blå och gula flagga vaja för vinden. Det är vår nationaldag och i vanlig ordning går den ganska obemärkt förbi. Konstigt att våra grannländer firar som bara den och vi tittar på TV från Skansen. Tydligen finns det några som har picknic dessa dag som tradition?

Covid uppdatering som jag inte har gjort på ett bra tag. Norrbotten ligger högt, mycket högre än övriga Sverige. Alla kommuner har en röd incident. Kiruna är värst och sen Arvidsjaur. Piteå är inte mycket bättre och folk sköter sig inte. 25101 personer har konstaterats smittade i länet. Det vårda 26 personer på sjukhus varav 10 st på corona IVA. Totalt har 264 personer avlidit sedan starten på utbrottet. Vaccinationen går framåt men sakta tycker jag, 98674 har fått en dos och 44873 har fått två doser. 

Härligt att solen och värmen finns kvar hos oss. Nu är det endast 5 dagar kvar på denna termin och alla suktar efter att få semester. Blir bra när allting snart lugnar ner sig, Även jag får mindre jobb när lärarna går på ledighet. Jobbar några veckor till men det gör inget då det är lugnt i skolan. 


Inga kommentarer: