fredag 18 december 2020

Nya restriktioner


 Jag fick i går kväll ett negativt besked angående mitt covid test. Det var skönt att få det beskedet och kunna gå till jobbet idag på ett vanligt sätt igen. Idag har vi avtackat en medarbetare som jobbat i nästan 42 år i kommunen som lärare. Dessutom är hon en otroligt skicklig pedagog så det är otroligt synd att mista henne några år innan ordinarie pensionsålder.

Har varit till Hortlax idag och hälsat på morfar. Han mår inte alls bra. Idag han sover mest och äter otroligt lite men han dricker en hel del. Anders och jag var där och han sov när vi kom. Tidigare hade de tagit upp honom vid lunchen och då blev det jobbigt för honom och han började att må väldigt illa och kräktes mycket. Han är helt slut. Lilla lilla morfar. I början när vi var där hade han en konstig röst och den var svag men han fick tillbaka rösten allt eftersom men han somnar och vaknar om vart annat. Han har inte ont men det är jobbigt för honom att leva just nu. Han fick en näringsdryck när vi var den och den drack han upp med god aptit. En tråkig sak var att hans vigselring var borta. Morfar är otroligt smal och han håller på att tyna bort och då blir ju även fingrar smala så den kan ramlat av men det vore ju förfärligt om den inte kommer fram igen. Kan han tappat den när han röker utomhus? Det gör han ca 1 gång per dag och ofta under kvällarna då han hittills blivit lite piggare. Jag tycker att det här är så jobbigt att min morfar snart inte kommer att finnas med oss längre. 

Pressträff angående Corona och det är nya riktlinjer som gäller från och med 24/12-20 till 24/1-21.  Gymnasieskolan ska bedriva distansundervisning, restauranger får han max 4 i varje sällskap och alkohol får servers till 20.00. Munskydd i lokaltrafik och det ska finnas att få munskydd för de som inte har med egna. Gym, affärer och köpcentrum ska ha max antalet besökare under samma tid, antalet är olika beroende på hur stor lokal det är. Museum, bibliotek och sporthallar stängs. Regeringen vill inte se några mellandagsreor detta år.  Alla som kan ska jobba hemifrån.  Den största smittspridningen sker i hemmen och det är vårt jävla ansvar att följa dessa riktlinjer. Gode less på att jag ser folk på stan och idag är det ganska tätt mellan folken.

Inga kommentarer: