tisdag 15 december 2020

7667


 Sitter och ser på pressträffen från Folkhälsomyndigheten. 7667 st avlidna i vårt avlånga land det betyder ytterligare 153 st som avlidit sen igår. En enorm siffra. 75 ytterligare smittade i Norrbotten, 6593 personer har varit smittade och 34 på sjukhus varav 2 får intensivvård. 120 har avlidit i länet och det är inte kul. Man ser att testningen går ner i länet och just nu vet man inte vad det beror på? Smittan är fortsatt hög i Piteå, tyvärr är det så.

 Igår kom det ett massutskick via sms som påminner oss om att Följa de nya skärpta råden för att stoppa spridningen av covid-19. Handla endast 1 person åt gången, åk inte kommunalt, håll avstånd, skydda äldre, träffas max 8 under jul och nyår, tvätta händerna och jobba hemifrån om det går, testa dig om du har symptom, umgås i sin mindre krets och framför allt stanna hemma om du är sjuk. Alla måste hjälpas åt att stoppa detta. 

Jag har tagit mitt test idag och det var obehagligt, inte för att jag tror att jag har covid men jag har lätt huvudvärk och igår kväll hade jag ett "lock" i halsen så då bokade jag ett test. Tror absolut att det är negativt så nu får jag vänta och se....


Inga kommentarer: