tisdag 29 december 2020

Mellandag

 


Så skönt att vara ledig och jag njuter varje sekund. Sover men inte så länge men det är skönt att vakna av sig själv. Har varit till sonen och kollat in julklappen som var en robotdammsugare. Det var riktigt kul att se när den kör fram och tillbaka tillslut så tjorvade den in sig i en tunn kabel så vi var tvungna att stanna den och ta ur den lilla sladden som snurrat fast sig. Fiffig uppfinning som underlättar vardagen i alla fall.

Morfars status idag är att det inte är lika ångestfyllt då han fått tabletter mot det. Däremot har han varit upp under natten och ramlat utanför dagrummet, där hittade personalen honom. Inget är brutet men han är säkert blåslagen? Stackars morfar som ska ha det såhär. Han är trött och sover mest. Nu sätter de upp grindarna till sängen och det kommer en larmmatta som indikerar om han är uppe och går. Det är ju kort om personal under nätterna så det är svårt att hålla koll på honom då. 

Snöglopp idag men det är trots det fint ute men grått. Temperatur ligger runt 0 grader. Promenad ute medan det var ljus. Har fikat med A & L på Espresso House. Kanske lite oansvarigt men det var trevligt i vår lilla hörna där vi satt helt ensamma. Idag blir det rester från julbordet. Grönkålspaj med julskinka blir dagens middag. Hoppas det ska smaka?

Inga kommentarer: