söndag 8 november 2020

Farsdag


 Fars dag firades första gången den 19 juni 1910 i Spokane, staten Washington. Seden kom till Sverige 1931och dagen firades till en början i juni även i övriga Norden. Efter önskemål från det nordiska handelssamfundet senarelades tidpunkten för Fars dag till november för att ligga bättre i förhållande till Mors dag. Fars dag infaller därför numera på andra söndagen i november.

En konstig farsdag då M bor i stugan men jag har varit dit med lite fika till honom. Inget firande för oss detta år. Hos morfar vågar jag inte åka förrän jag sett svaret på mannens Covid-19 test och det kommer förhoppningsvis i morgon eller på tisdag?

Jag har tvättat det lilla som fanns men det innefattade sängkläder och det är alltid lika härligt när det är gjort, älskar att lägga mig i rena påslakan. Allra bäst är det om de dessutom fått torka i vinden så att de är sådär lite härligt styva i tyget.  Promenad har jag också hunnit med idag och det var en skön och solig dag med någon enstaka plusgrad. Otroligt vacker solnedgång har det varit. En lugn dag för mig med otroligt mycket återhämtning 


Inga kommentarer: