måndag 1 juni 2020

Annandag pingst

Idag är det dagen som försvann då dagen inte längre är en röd dag. Måndag och vanlig 5 dagars vecka är det nu. Näst sista veckan av denna annorlunda termin med covid-19 under våren.
Fullt upp på jobbet och idag blev det en planerad lunch på Fiore di magio (Statt). Det var elevhälsoteamet från skolan som åt tillsammans. Mysigt att komma iväg från skolan en stund.

Solen strålar från en molnfri himmel och det är varmt med 22 grader, sommaren är här!


Har varit iväg och köpt en kruka då jag igår upptäckte en gammal plåtkruka som inte har kvar botten då allt har rostat sönder. Nu finns det en stor ny kruka hos oss. Har planterat en del och vattnat allt. Usch vilken dåligt jord vi köpt, lerig och sandig vilket gör att vattnet ligger kvar ovanpå och inte sjunker efter. Får fixa det allt eftersom.
Mannen har fixat klart mark och nu är de små svarta lådorna på plats. Snart är allt klart med detta projekt.

Mamma har åkt iväg för omgång nr 4. Vi har haft kontakt via Messenger, himla smart uppfinning när man pratar via bild och ljud. Det blir så mycket personligare på det sättet.

Nytt sätt att hälsa på i Hortlaxgården, nu blir det plexiglas vilket försvårar för morfar att höra då ljdet försämras. Dessutom ska man boka tid med cheferna, de jobbar alltså måndag till fredag. Jag måste alltså redan nu veta om jag ska besöka morfar till helgen, boka in en tid. Om det spöregnar då? Hur gör man då, det känns ju inte vidare kul att sitta där i regn. Äldre personer är ju dessutom ganska frusna och jag vill då inte att morfar ska behöva sitta ute om det inte är varmt.... fortsättning följer.
På Norrgården har det kommit in covid-19, inte så kul. Eftersom det är besöksförbud så tänker jag spontant att smittan kommer via personalen? Inte bra, inte bra!!


Inga kommentarer: