onsdag 17 juni 2020

Onsdag

Covid-19 har idag passerat 5000 dödsfall i Sverige. Det är en otroligt dyster siffra och nu öppnar vi upp för resor till 10 länder. Känns lite spooky att man väljer att göra så. I Gällivare är det just nu ett utbrott där många smittade finns. En skola här i kommunen har 9 med symptom där 3 inte har visat positivt. Det kommer nära nu.
Dessutom så har svärmor idag under eftermiddagen fått feber 38,5 och hon var riktigt dålig. Hon fick 2 Alvedon och sen vände det och nu har hon ätit middag och sitter och ser TV, hon kom även ut på gården med sin Rollator men då skickade mannen in henne. Hon förstår inte varför och att hon kan vara smittbärare, inte lätt att vara gammal och tjorvig och leva i den här verkligheten som är helt ny för oss alla. Jag säger bara: Håll i och håll ut! Ingen får släppa på detta nu för då brakar det ihop i vården och de har alldeles för mycket att göra redan nu.

Idag har solen lyst och det är varmt, jag bara ler när jag tänker på det. Båtar är i farten och det badar en massa personer här nere i havet. Kul att sommaren har startat så bra!
Vi har varit till soptippen och tömt ett stort lass bla från tennisbanan. Skönt att ha det gjort.
Imorgon ska det komma regn och det behövs för att det ska komma ner lite frömjöl från alla tallar. Vore skönt om det kom ett rejält regn och sen drar det vidare?

Mamma har checkat in på sjukhuset under eftermiddagen för att genomgå behandling imorgon igen. Det blir det sista som hon gör och vilken kämpe hon är min lilla mamma. Återhämtning och läkning av kroppen i sommar och så blir det en kontroll om 3 månader.

Inga kommentarer: