Idag är det ytterligare en grå dag med lätt dimma som ligger så vackert på havet. Mannen hann till jobbet så jag vaknade av att han stängde dörren.
Mamma hämtade mig före lunchen och vi åkte till kyrkogården i Hortlax och tände ljus på Erlings och mormor och morfars gravar. Sen ställde vi även timern på de ljus som finns i lyktorna. Efter det åkte vi och hämtade upp sonen för att åka till Fiore. Lunchen bestod av potatisgratäng, fläskfilé och beasås. Riktigt gott och lugn miljö att sitta och samtala i. Blev sen hemskjutsad av mamma igen. Mannen slutar idag kl 13.00 då de har förkortad arbetsdag, dagen innan röddag.
Ikväll ska vi till Eustegård i Bertnäs för att äta middag med goda vänner. Blir spännande att få smaka deras mat. Det är 2 kockar som heter Frankan & Björnen som är gästkockar idag, de underhåller tydligen också.
Menyn kommer här:
Kvällens meny
Ostron x 2
Naturell: Gurka - Äpple - Kålrabbi - Soja - Sesam
Gratinerat: Vesterhavsost - Smetana - Örter
Vin: Leth/Grüner veltliner 2020/Österrike
Alkoholfritt: Eins Zwei Zero/Riesling/Tyskland
Fjällröding
Lättrökt filé - Ravioli - Romanesco - Skaldjursbuljong
Vin: Leth/Grüner veltliner/Österrike
Alkoholfritt: Eins Zwei Zero/Riesling/Tyskland
Caviar
Spiritousa: En slurk iskall vodka/2cl
Alkoholfritt: En slurk iskallt kristallklart Pitevatten
Ren ”Tataki”
Kryddsotad filé - Rå kärna - Pocherat ägg - Pepparrot - Wasabisesamfrö
Öl: How to Pick Just One Pils/This is How bryggeri
Alkoholfritt: Brooklyn lager special effects
Lamm ”Ras el hanout”
Rostbiff/Västi Gård - Pumpa x 4 - Kål - Svampsky
Vin: Porta 6 Tejo 2020/Portugal
Alkoholfritt: Rawsons Retreat 2013/ Cabernet Sauvignon/Australien
Hjortron
Crème brûlèe - Råsocker - Messmör
Dessertvin: Alambre/Moscatel De Setúbal 2014/Portugal
Alkoholfritt: Maglehem n:o 4/Äppelmust/Sverige
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar