fredag 5 november 2021

Allhelgona helgen

 Idag är det ytterligare en grå dag med lätt dimma som ligger så vackert på havet. Mannen hann till jobbet så jag vaknade av att han stängde dörren. 

Mamma hämtade mig före lunchen och vi åkte till kyrkogården i Hortlax och tände ljus på Erlings och mormor och morfars gravar. Sen ställde vi även timern på de ljus som finns i lyktorna. Efter det åkte vi och hämtade upp sonen för att åka till Fiore. Lunchen bestod av potatisgratäng, fläskfilé och beasås. Riktigt gott och lugn miljö att sitta och samtala i. Blev sen hemskjutsad av mamma igen. Mannen slutar idag kl 13.00 då de har förkortad arbetsdag, dagen innan röddag.


Ikväll ska vi till Eustegård i Bertnäs för att äta middag med goda vänner. Blir spännande att få smaka deras mat. Det är 2 kockar som heter Frankan & Björnen som är gästkockar idag, de underhåller tydligen också.

Menyn kommer här:

Kvällens meny

  • Ostron x 2

    Naturell: Gurka - Äpple - Kålrabbi - Soja - Sesam

    Gratinerat: Vesterhavsost - Smetana - Örter

Vin: Leth/Grüner veltliner 2020/Österrike

Alkoholfritt: Eins Zwei Zero/Riesling/Tyskland

  • Fjällröding

    Lättrökt filé - Ravioli - Romanesco - Skaldjursbuljong

Vin: Leth/Grüner veltliner/Österrike

Alkoholfritt: Eins Zwei Zero/Riesling/Tyskland

  • Caviar

Spiritousa: En slurk iskall vodka/2cl

Alkoholfritt: En slurk iskallt kristallklart Pitevatten

  • Ren ”Tataki”

    Kryddsotad filé - Rå kärna - Pocherat ägg - Pepparrot - Wasabisesamfrö

Öl: How to Pick Just One Pils/This is How bryggeri

Alkoholfritt: Brooklyn lager special effects

  • Lamm ”Ras el hanout”

    Rostbiff/Västi Gård - Pumpa x 4 - Kål - Svampsky

Vin: Porta 6 Tejo 2020/Portugal

Alkoholfritt: Rawsons Retreat 2013/ Cabernet Sauvignon/Australien

  • Hjortron

    Crème brûlèe - Råsocker - Messmör

Dessertvin: Alambre/Moscatel De Setúbal 2014/Portugal

Alkoholfritt: Maglehem n:o 4/Äppelmust/Sverige

Inga kommentarer: