onsdag 25 augusti 2021

Regnet det öser ner


Vilket väder! Det stormar och blåser. Regnet har tryckt in på altanen någonstans så vi har torkat upp flera gånger. Sen har vinden svängt allt eftersom dagen har gått så nu blåser det från ett helt annat håll. Väder är det alltid men idag har det inte varit bra, inte ens lite bra.

Saneringen vid Haraholmsudden har pågått hela natten och det verkar vara diesel som har blivit utsläppt från en Wagenborg båt? Igår hörde vi att området var 2 km långt och 300 m brett men som tur är så var det inte lika stort när de undersökt det. Tyvärr så tilltog vinden även igår så det har vari svårt att arbeta med detta. Det ser just nu ut som att Sandängesstranden kommer att klara sig? Stranden där den landar blir inte så fin och det luktar illa, djur och allt det marina mår inte bra efter något sånt här. Nu kommer en del att blåsa ut på havet och kanske hamna på Stor Sandskär och Stenskär. Där är det också naturskydd. Såna här saker kan faktiskt sluta i katastrof för miljön. Idag har förövaren åkt vidare som att inget har hänt! Kustbevakningen har flugit för att kolla om det finns fler oljebälten.


Jag har haft turen att vara hemmavid med konferens. Aktuell skolpolitik dom detta år arrangerades av Västerbotten så det var Skellefteå som har varit värd för det. Bra upplägg och föreläsare. Fortsättning imorgon. Den sista punkten idag var att lyssna på 2 personer där den ena satt i Colorado och den andre på Hawaii. Vilken tidsskillnad för dem. Det handlade om hur deras skola påverkats av pandemin och den undervisningsskuld som har uppstått efter detta.

Mannen jobbar över så han kommer senare och nu ska jag koppla upp mig för bokcirkel som vi har via Teams. Nu hoppas jag verkligen att vi kan ses på riktigt nästa gång det är dags? Men vi får väl se nu tar jag inte något för givet längre utan vi får helt enkelt vänta och se??

 

Inga kommentarer: