måndag 9 augusti 2021

Björnfrossa

 


Grannen har lagt ut surströmming som blivit kvar och det luktar ju en hel del. Deras hund som skulle ut o pinka kl 23.00 stelnade till och sprang in igen. Dagen efteråt så ser de björnspår. Det är stora spår från ramen i sanden. Ingen spillning men en veterinär har konstaterat att det är björn. Jag vill ju så gärna se en björn men på avstånd då jag gärna sitter i bilen. Men jag vill inte ha björn inpå knuten. De vandrar långt varje dag men det här är andra gången det har varit björn i närheten som jag vet om. Förra gången var för kanske 15 år sedan då den vandrade på stranden och simmade över Pitsundet.

Idag har jag egentligen semester men jag har varit och jobbat från morgonen till 13.00 och så nu under kvällen då mannen flyttat en projektor och bytt lampa i Smartboarden. Jag har hälsat en nyanställd välkommen med en introduktion. Mycket att lära sig när man är ny. Kul med lite ungdomar i våran skola.


Idag skulle Bo Mårten fyllt 94 år om han fått leva. Denne roliga, kvicka, snabbtänkte och smarta man är verkligen saknad av mig. Han hann ju tyvärr bli dement och tappade sitt sprudlande sätt men han hade en glimt i ögat som visade sig vid vissa tillfällen det sista året han fick. 

Inga kommentarer: