torsdag 22 april 2021

Klimat och covid

 


Många av världens länder har idag haft en klimatkonferens med USA som inbjudande nation. Snyggt jobbat Biden som tar tag i denna viktiga fråga. USA lovar att halvera sina utsläpp av fossila bränslen till 2030. Jag kan lova att de får jobba på då det är ett land där bensin är en viktig råvara då få bilar går på el och hela landet bygger på att man har 2-3 bilar i varje familj. Bra att länderna pratar och försöker närma sig i alla fall. Alla ledarna har ambitiösa mål och jag hoppas verkligen att det inte bara är snack utan att det nu börjar att forskas brett på att kunna avskaffa de fossila bränslen som vi idag är så beroende av.

Covid hon ytterligare personer i närheten och det kan tyvärr vara så att en medarbetare har utsatts för smitta. Om det blir något av det ser vi inom de närmsta 14 dagarna.

Nu säger vår region att under v19-20 så går vaccinationen in i fas 4 och då är det de som är 18-59 år som får vaccinera sig. Det är en stor grupp med ca 80.000 personer. Hoppa hoppas att vi hinner få vaccin så vi slipper få covid.

Inga kommentarer: