tisdag 13 april 2021

Aprilväder

 


Fy fy och fy fn vilket tråkigt väder vi har! Idag har det kommit mycket och väldigt blöt snö. Jag vet att det snöar hos oss i april men det är lika tråkigt varje gång.

Idag har jag jobbat 7.30-18.00 så det blev en lång dag med utbildning och så mottagande av ny elev och så APT i många omgångar med olika grupper men nu är det gjort för denna månad. Lika skönt varje gång. 

Nu blir det Trädgårdstider som är ett SVT program som jag verkligen gillar. Inte alla saker som de bygger och fixar är i min smak men det blir liksom mysigt i alla fall.

Covid var det läge sedan jag skrev om och tyvärr är det inga muntra tongångar just nu. Det ökar rejält och covidIVA på sjukhuset har fullt med patienter. 82% av alla smittade i Norrbotten har den brittiska mutationen som smittar mer. Äldre får covid i mindre utsträckning eftersom de har fått 2 vaccinations sprutor. Nu idag stoppas vaccinet Jansen från USA då även det kan ge blodproppar på yngre personer, typ samma som Astra Zenica har gjort med vissa människor. 188 ytterligare smittade i Norrbotten och det betyder att 18 437 har konstaterats smittade. Tyvärr betyder det även att 242 personer har avlidit. 41 vårdas på sjukhus, 20,2% av de som provtagits har konstaterats positiva. 35 867 personer har fått en dos vaccin och 16 148 personer har fått 2 doser. Hoppas nu bara att det kommer vaccin i den mängd som är tänkt?

Inga kommentarer: