fredag 29 mars 2024

Långfredag


Vi somnade innan 21.30 igår och så sov vi till 7.15 i morse. Maraton sömn som var så behövlig för oss båda två. 

Vädret visar sig inte från den bästa sidan men det är i alla fall uppehåll än så länge. Grått mulet och 0 grader. Idag har vi vädrat ordentligt i huset för att det kanske torkar lite bättre säger expertisen?

Gårdagens middag med lamm blev dagens lunch. Gott och lättlagat. Ingen son idag heller då han fortfarande inte mår bra. Så tråkigt för honom. 

Mannen målar luckor till gallens garderober och det är så kul att det händer något. 


När ska man säga Glad Påsk? Idag är det långfredag men fram till 1969 så var det lag på att alla affärer, biografer och liknande skulle hållas stängd denna dag. Man skulle tänka på Jesus lidande på korset. Ska man följa det kristna arvet slaviskt så är det först på själva påskafton som påsken börjar bli glad. Inte så många gör så idag utan redan onsdag eller skärtorsdag så börjar folk att önska varandra en Glad Påsk. 

Fick upp ett minne i mina bilder idag och det kom en bild på morfar. Det är 5 år sedan han flyttade in på Hortlaxgården och på denna bild var han så nöjd över sitt nya boende. Nu blev ju inte allt som han hade önskat och trott, då de allra flesta på ett boende inte är i så bra skick så det med sällskap utgick då


Göran var piggas av de alla. Sen kom covid-19 med besöksförbud och det var verkligen spiken i kistan för morfar då han var så social och vi inte fick besöka honom. 


Inga kommentarer: