onsdag 27 mars 2024

Dymmelonsdag


Så här står det att läsa kring dagen: Dymmelonsdag kallas onsdag före påsk, vilket infaller i stilla veckan och är dagen då påskfriden inleds. Namnet kommer att i Skandinavien ersätta metallkläpparna i kyrkklockorna denna dag med trästavar, dymblar eller dymlar, för att ge en så dämpat ljud som möjligt, en markering att det är stilla veckan och att långfredagen är i antågande. 

Bilen har varit på service idag och vi har denna gång valt en ny verkstad i Piteå som dock inte är en originalverkstad. Det kostar drygt 1000:-/månad att serva bilen i Luleå och hela denna service gick på drygt 8500:-. Nu testar vi detta då bilen börjar ha några år på nacken. Dock hade de fått ett felaktigt filter till växellådan så jag måste lämna in den en kort stund på tisdag för att fixa detta. 

Har varit oroligt i magen under förmiddagen så jag valde att åka hem och jobba så att jag inte skulle smitta ner någon om det skulle vara magsjuka. Nu verkar det inte vara så och det är ju skönt. 

Elektrikern har varit här en stund i eftermiddag och han har satt uttag i taket. Jag har precis upptäckt att vi måste byta alla kontakter då de är rektangulära i dagens byggnationer. 

Det har börjat att blåsa för det ska bli snö under nästan hela påsken. Trist men då får vi hålla oss inomhus. 

Inga kommentarer: