lördag 3 september 2022

En spännande dag


När vi vaknade i morse var det mulet och grått och endast 8 grader. När vi startat tvätt för sängkläder och hängt första maskinen så åkte vi mot stan. Det var Öppet Bruk på Smurfit Kappa. Det var fler än vi som tänkt samma sak för det var mycket folk där. Vi stod i kö i 1,5 timme för att åka på guidad tur i hela fabriken under 60 minuter. Otroligt intressant! Man kör ju förbi fabriken hela tiden men vad som försegår där inne vet man så lite om. Efteråt så fikade vi renklämma och kaffe.

 

Sen till Trädgården för att besöka svärmor som även idag låg ner. Idag fick hon veta att hon fått ett annat boende. Men hon kom inte ihåg var hon är nu så hon reagerade inte så mycket på det hela.

Granngården, ÖB och apoteket och ICA innan vi landade här hemma. Sen har vi gjort något vi aldrig tidigare sysslat med. Vi plastade in Märtas kök med plast på golvet. Vi avtäckte alla ramar och slungade. Den första omgången hade lite för hög hastighet så att vaxet släppte från ramen. Inte så lätt att veta. Sen gick resten jättebra. Men de trasiga vaxkakorna har mannen pressat ut via en potatispress, otroligt kladdigt! Vi fick i alla fall ihop drygt en halv hink med honung. Nu är allting rengjort igen och honungen står och gottar till sig. Om någon dag ska vi fylla allt på burkar. Bra jobbat Lindvalls!




Inga kommentarer: