onsdag 2 september 2020

Svampar

Idag vaknade vi till en otroligt vacker morgon med en soluppgång som är magisk. Ganska kalla morgnar med knappt 8 grader men under dagen blir det superfint och varmt.

En dag med personal som saknas av olika anledningar och det blev lite omflyttningar mellan skolorna för att fixa allting så bra som möjligt.

Dagen avslutades med omgång nr 2 av svampkurs med Sparbanken. Kul att få vara med trots att vi inte hittade några svampar som gick att äta. Men några hittade kantareller, trattkantareller och röd/gul trumpetsvamp. Kul att se.

Har även dragit upp och tömt en del från planteringarna, idag åkte pakchoi, broccoli, och mangold. Tog in och förvällde en del av mangolden. Sen blev det inga morötter i år, eller det blev morötter men de är angripna av maskar så det är svarta märken överallt. Trist med dessa skadedjur som finns överallt.

Månen är magisk som en stor apelsin som stiger upp ur havet men en otrolig hastighet för att bli vit och vacker när den kommit upp med en mångata i havet som inte ens går att beskriva med ord. Helt fantastiskt coolt!

Inga kommentarer: