torsdag 15 augusti 2013
Laponiabröd
Enligt önskemål så kommer här receptet på brödet som man äter när man åker på räkkryssning med Laponiabåten.
Laponiabröd
-15 dl vatten
-2 kg vetemjöl special
-3 påsar torrjäst
-1 dl linfrö
-2 msk salt
-1 dl olivolja
-Flingsalt att strö ovanpå
-1 Blanda alla torra ingredienser
-2 Värm vattnet till 40 grader och rör ner olivoljan
-3 Blanda i 10 minuter (degen är lös)
-4 Smörj en långpanna med lite av olivoljan
-5 Häll upp degen och jäs i 20 minuter
-6 Pensla med resten av oljan och strö över flingsalt
-7 Grädda i ca 60 minuter i 190 grader i varmlufts ugn.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar