söndag 14 juli 2024

Söndag


En dag med sightseen runt omkring. Jag har en gång för länge sedan varit norr om Stockholm då vi såg en julkonsert med Carola. Där var det otroligt mysigt i Steninge slottsby. Mycket fina heminredningssaker. 

Nu vill jag även se en annan del av norra delen och idag har vi varit till Sigtuna. En av de äldsta städerna i vårt land. De har Sveriges äldsta gågata som är 1000 år. Där ligger vi i Piteå i lä då vi hävdar att vi har den första gågatan och den målades grön på 60-talet. Där hade min svärfar ett finger med i spelet och de målade under en natt. Sigtuna har gammal fin bebyggelse och vi fikade på Tant Bruns café, så mysigt. 


Tyvärr var inte vädret med oss idag då det i princip regnat hela dagen. Efter det åkte vi till ett kafferosteri vid slottet Skokloster, där blev det lunch och lite inköp av kaffe. 

På väg mot stan igen så åkte vi förbi Lasse Åbergs museet. Lasse själv stod i shoppen, en kul utställning och för mig som inte är någon serie person var rekvisitan från alla Stig Hellmer filmerna det roligaste. En väldigt duktig guide berättade om all konst som var på plats. 

Sista etappen blev Stockholm Outlet i Barkarby. Mannen handlade lite nya tröjor.

Kvällen spenderades på restaurang i Huddinge där vi åt kött på en restaurang med kråktjockt med folk. Vi fattade inget men det skulle ju vara EM final! Vi hann äta och gå hem innan det började. Spanien vann i alla fall hela allt!

Skönt med lite semester för oss. 

Inga kommentarer: