onsdag 31 juli 2024

Grått och regn


Vaknade först när mannen åkte i väg men somnade om till 8.00. Frukost och dusch innan jag åkte till stan för lite ärenden. Avslutade med ett kort besök till mamma. Där lämnade jag bilkudden som jag kört runt med sen bröllopet. Hade även köpt Västerbottenssåpas fönsterputs, men si det hade hon redan fixat själv. Det går en del av det medlet här hemma nuförtiden. 

Mannen har årsstämma för vår tokiga vägförening och det blir intressant att se om gubbarna har tankarna på fler saker som får alla än mer osams? Helt galet att de kör på. Men det kan inte vara många år bort så kommer de inte att bo kvar här....

Siri sover inne då regnet inte är hennes favorit. En katt kan sova många timmar varje dygn om de vill det. 

Lyssnar väldigt många timmar dagligen just nu på pod och ljudböcker. 

tisdag 30 juli 2024

Ostadigt

 


I morse kom världens regnskur, Siri var utomhus och även idag kom hon hem med en näbbmus. En sjöblöt katt med sand i hela pälsen! När regnet var över ville hon gå ut igen. 

Jag har varit till stan och gjort många ärenden idag. Skönt att ha det gjort. Väl hemma så var klockan 13.30. Målade ett varv på det lilla bordet. 

Idag är det fullt i hamnen så kommer det fler fartyg så får de ligga och vänta. Sista gång i sommar som fiskbåten går in till Pitsund. Tur att vi hann dit. Har både lax och sik i frysen. 

Sonen har varit hit på middag och det blev stuvade makaroner och korv. Klassisk husmanskost. Sonen åkte hem och mannen har målat lite på skafferi inredning. 

Jag har plockat årets första kantareller, de är fortfarande väldigt små. Siri ville inte komma hem så jag hämtade hem henne vid Noliaområdet men det var lite protester från hennes sida. 

Allsång på Skansen nu i kväll. 

måndag 29 juli 2024

2 veckor kvar


Jag har nu 2 veckor kvar av min semester. Jag myser på och gör inte så mycket. Idag somnade jag om och sov till 8.50! Det händer inte alla dagar men skönt var det. Idag är det betydligt kallare med endast 17 grader och mulet hela dagen. För min del har det varit en fin sommar med bra väder. 

Jag har målat ett litet bord svart, det är lurigt med lackfärg då den helt plötsligt börjar att rinna. Men det blev ok i alla fall. Jag fortsätter imorgon. Har gjort en tur idag till Röda Korset, PMU och Mio Blev några inköp till köket. 

Siri har dragit hem en näbbmus idag. Men hon verkar inte äta dem. 

Just nu är mannen och målar i garaget, han målar varv 1 på brädorna till skafferiet. Jag grundmålade dessa med BIN i går. 

I går hände det! En inventerare här utanför, var det tallar han inventerade? Mest troligt....


söndag 28 juli 2024

Vi jobbar på!


Dagens väder visades först som dåligt, vi har hört åskan på avstånd och så en liten regnskur. Det var allt!

Mannen valde att jobba vidare med skafferiet och jag har grundat brädorna. Sen har även det lilla bordet fått lite fix, spackel och nu grundfärg. 

Har gjort en stek idag men på ett nytt sätt med recept från Per Morberg. Men jag måste säga att jag gillar mitt gamla recept där man gör såsen på skyn från steken. Det blev frästa grönsaker från egen odling till samt potatis. Kändes som en hösträtt men det var helt ok. 

OS går fint för Sverige och nu har vi 2 bronsmedaljer. Heja heja. 

Idag för ett år sedan så såg den gamla stugan verkligen ut som en rivningsfastighet. 


Idag ser det ut så här på samma plats, lite trevligare om du frågar mig. 

lördag 27 juli 2024

Sol igen!


Vaknade innan halv 9 så det har varit en lång natt trots att det är så varmt här inne. Det är mellan 24-26 grader hela tiden inomhus. Idag har det varit en blåsig dag. 

Jag åkte på kalas på E som fyller 16 år idag. Han fick ett flak cola samt en swish till hans konto. Mannen valde att vara hemma och måla. Idag har han plockat ner hängrännor, målat 2 varv och även fått upp allting igen! Bra jobbat, nu är det bara andra sidan kvar. Han är duktig min man!

Dagens middag blev lax med potatis samt gorgonzolasås. Gott och behövligt att fylla på depåerna för  att få tillbaka energin. 

fredag 26 juli 2024

Full fart mot helgen!


Efter nattens regn så har det varit en jättefin dag men här ute vid havet har det blåst rejält. Åkte till stan för att äta festivalmat även idag. Testade en steak sandwich, riktigt god! Fick en parkering på Kvantum så jag handlade lite innan jag åkte hit igen!

När jag förberedde middag så skar jag mig i vänster tumme. Det blev lite mer än vanligt men med 3 plåster så ser jag att det har blött men inte helt igenom. I morgon får jag byta plåster och kolla hur det ser ut då.

Grillad entrecote, tomat, hasselbackare och majs. Gjorde lite sås av Karl-Johan svamp. Sen har vi spelat Catan och idag gick det inte så bra för mig. Mannen vann över sonen med 1 poäng. 

Invigning av OS i Paris. Lite speciellt då det hela är på Seine och inte i en stor arena. Det spöregnar i Paris i dag. 

torsdag 25 juli 2024

Brand på PDOL


Idag vaknade jag till en rejäl åskknall. Åskan hade gått ute vid Stenskär men kom inte in till land som tur var. Jag skjutsade mannen till stan  för han skulle på jobbet. Sen åkte jag hem och åt frukost och tvättade sängkläderna. Regnet upphörde allt eftersom och vid 9.30 var de sol igen.

Jag åkte med en hel del kartonger till Kappa där jag kastade de i deras återvinning. Parkerade hos sonen så vi gick mot Foodcourt där vi mötte upp mannen. Killarna köpte mat från Greken och jag från Centrum. Jag var så nöjd över maten, väldigt gott! Mannen gick till banken för att fortsätta att jobba och vi strosade lite innan vi gick till Prästgårdsgatan. 

Väl hemma har jag flutit omkring i poolen och lyssnat på en bok. Väldigt varm dag med 24 grader! Siri söker skugga och det förstår jag.

Nu under eftermiddagen så har det börjat att brinna i ett mattält. 6 personer är förda till sjukhuset. Hoppas de mår bra? Inte så kul när gasoltuber börjar att läcka och det finns värme i närheten som kan antända. Jag tror att det var Fish & Chip ståndet som brann? 

Sonen skjutsade mannen till Öjebyn för att hämta hem Passaten, på väg hem köpte han mer färg. Vi målar och målar eller mannen målar och målar. Idag fixade han plåtarna ovanpå fönstren på framsidan. Så bra det blir! Känslan blir en helt annan när allting blir rött!
Nu drar det ihop sig till regn igen! Regn på nätterna men det är ju bättre än regn under dagarna i alla fall. 

onsdag 24 juli 2024

PDOL


Idag startar vår festival Piteå dansar och ler, det är en av Sveriges äldsta festivaler som är gratis sen ca 10 år tillbaka. Nuförtiden är det bara maten som gör mig intresserad och jag tror det beror på min ålder. Idag så träffade jag mannen och sonen för mat. Mannen hade jag hämtat i Öjebyn där Passaten är på service i morgon. Mannen åt en rätt från Centrum och han var så nöjd. Jag och sonen åt oxfilérulle, vilken flopp. Kallt, ingen smak och allmänt tråkig. Hoppas på bättre smak nästa gång?

Har fått tid hos Lena idag så hon har gått igenom min kropp och jag hoppas att min huvudvärk ska lätta? Handlade mat på ICA i Bergsviken, kunde hämta mannen redan 15.15 så slapp jag köra in till stan ytterligare en gång. 

Idag blev det rökt sik, potatis, sallad och Märtas goda sås. Det har regnat lite idag men det är så varmt trots att det inte är sol. Mannen jobbar i skafferiet och nu blir ytterligare en list/våning klar. 

tisdag 23 juli 2024

Härlig dag!


En dag där solen strålat från en nästan molnfri himmel, under morgonen fanns det moln som försvann och sen har det varit så varmt och skönt. Jag kan lova att det har varit många som badat på stranden. 

Jag började med att dammsuga eller Polly har gjort det. Tvätten är gjord, badrummen är skurade, köket torkat och det är dammtorkat. Sen passade jag på att göra lite granola. Har slappat resten av dagen och det har verkligen varit så skönt. 

Dagens middag blev en kycklinggryta som blev god. Åkte även till fiskförsäljningen i Pitsund. Det blev en lax samt 8 sikar. Nu blir det rökt sik någon dag här framöver. Mannen har målat klart allt som han kan nå utan skylift. Vi ska hyra en sådan här framöver men det ser ut som att helgen bjuder på regn så då är det ingen idé att hyra den. 

måndag 22 juli 2024

Solen strålar!


Mannen har börjat att jobba idag. Han gjorde allt klart igår men missade en liiiiten detalj att slå igång klockradion! Men som tur var så vaknade han kl 7.00 i alla fall. Lite stressigt blev det för han åkte utan sina telefoner, jag märkte det och ställde mig ovanför garaget med dessa och efter en stund så kom han hem och hämtade dem. Sen hörde han av sig igen vid 10.30, han hade även sina terminalglasögon hemma. Jag åkte in till stan med dem.

Huvudvärksdag igen!! Nu räcker det tycker jag men jag behöver behandling hos någon. 

Jag har haft besök av 3 medarbetare från Munksund, så roligt och så överraskande. De cyklar ofta på somrarna och från Hildurs Café så kom de hit. Kaffe och surr i det vackra vädret blev det. 

Sen har det även varit badgäster här. Brudparet har varit här och jag kan lova att killarna har badat och badat. 32 grader var det då i poolen.

Även jag och mannen har tagit oss ett kvällsdopp och det var det första för denna säsong. Vi brukar ju börja att bada i börja av juni men i år är vi i slutet av juli innan det blev dags. Så får det bli denna säsong. Det är inte som vanligt då huset tar mycket tid. Mannen har målat idag också och nu har vi snart slut färg igen!

söndag 21 juli 2024

Fantastisk dag!





En magisk dag, faktiskt sommarens bästa! En svag vind och 24 grader varmt! Jättekul att det äntligen händer trots att det är mannens sista semesterdag för denna sommar. Synd att så stor del regnat bort. Idag har han dock målat jättemycket på gaveln. 

Jag har dammsugit poolen, fyllt en av vattenspelen, det är så dags nu när det gått en stor del av sommaren. Än har jag inte badat men nu är den något sånär ren i alla fall och det är 32 grader varmt. 

Tvättmaskinen har gått varm även idag. Vi har varit till sonen och hämtat vår bil, mannen har varit till svärmor som var riktigt arg idag. Det är en gubbe p ovanvåningen som kör sina hälar i golvet på nätterna så att hon inte kan sova. Inte så kul och det är ju jättesvårt med dementa personer och inte så många nattpersonal som jobbat som kan stoppa det hela. 

Vi avslutade mannens semester med ostron och skumpa. Så gott och mysigt!


lördag 20 juli 2024

Bröllop



Vilken trevlig dag för bröllop. Samling innan 14.00 i Piteå stadskyrka som är så fin. Inte Piteåbygdens finaste om ni frågar mig men det är absolut den mest pittoreska. Vigsel mellan Anna & Hans. Så otroligt fint! En dag full av kärlek och dessa två är verkligen som skapta för varandra. 

Bröllopsmiddag på Ångbryggeriet, gott och trevligt. Väldigt uppsluppen stämning med glada personer. Viktor körde oss hem och mamma o G lämnade vi på Guldkusten där festen fortsatte. Så skönt att få åka hem och bara mysa. Winnerbäck spelade på Havsbadet och vi hörde basen. Havet är helt lugnt med bleke. Vi tog en skål jordgubbar med grädde och ett glas sött rött vin från Moldavien i glaset. Mysigt att kunna sitta ute till 22.00, det har inte hänt tidigare denna sommar. 


 

fredag 19 juli 2024

Men vad det regnar


Idag har det kommit mer än 40 mm hos oss. Av och till har det öst ner i korta perioder. Nu är jag så less på detta regnande. Att måla huset är ju bara att glömma just nu!

I övrigt så har IVAB varit hit och fixat under diskbänken där det läckte igår. Nu är det fixat i alla fall och vi har kört diskmaskinen 2 gånger och det ser tätt ut. Mannen har fått fixa en hel del idag då socklar och lister är tillbaka vid köket. Han började med att göra delar till skafferiet men fick pausa det för att fixa till köket. 

Vännerna S & J har varit förbi med en blomma och vi fikade och surrade lite. 

Dagens middag blev pizza som sonen hämtade från Valentine på Klubbis. Tanken var att testa den nya Populare i Munksund men de hade mer än fullt och kunde inte ta emot fler beställningar idag, nyhetens behag. Vi får helt enkelt testa det en annan gång. 

torsdag 18 juli 2024

Torsdag


Vi har sovit riktigt längre fram mot 9.00, även Siri trodde sig bra med sovmorgon. 

En väldigt regnig dag, jag startade på Mio efter vi intagit frukost. Sen Rusta, Jysk, Dollarstore och så kom jag på att Elon säljer lampskärmar för det var det jag sökte. Tyvärr gick jag bet idag. Mio har en fin skärm med linne men den kostar 799:- och eftersom jag behöver 3 st så blir det otroligt kostsamt.

Efter uppehållet så gör mannen sig klar för att måla och just då så börjar det om att regna igen!

Bruden som gifter sig på lördag har varit hit och vi hann surra en hel del och dessutom hann vi även dricka tea. 

Medan mannen sågade brädor till skafferiet så gjorde jag råbiff. Friterade potatis samt kapris. Gott blev det, sen lite filé, majs, chortizo och potatis. God mat idag!

Nu blir det lite TV tittande och lugn kväll för mig. 

onsdag 17 juli 2024

17 juli


Vaknade tidigt och Siri fick mat men jag kunde somna om och mannen väckte mig vid 9.00. Min 59:e födelsedag och jag har blivit firad av man och son. Övrigt firande har jag avsagt mig detta år då vi kom hem igår och det inte finns tid att fixa något alls. En lugn dag där jag varit till kyrkogården med blommor. Idag är det 40 år sedan Erling gick bort i cancer efter 9 månaders sjukdom. Den dagen regnade det och det har det gjort även idag under kvällen. I övrigt en fin dag . Mannens kusin och sambo var förbi då de passerade nere på stranden. 

Kvällens middag var ost och chark, grillad filé med tomater och gratäng. Mannen hade även gjort beasås som var väldigt god. Sen lite kaffe med en köpt frödingetårta som fanns i frysen. En bra och lugn dag precis det jag behövde. Tvättmaskinen har gått varm idag då det är mycket tvätt trots en kort resa. 

tisdag 16 juli 2024

Hemma igen!


Redan innan 7.00 i morse så startade vi resan hemåt. Smart drag att ta oss norr om stan till Uppsaka redan igår ,det sparade vi 1,5 till 2 timmar på. Men det är en dryg dag att åka bil. Frukost vid Gävle vid 8.00. Tankade i Övik och tog lunch på Burger King. 

Ett kort stopp även i Umeå där vi shoppade några få saker som vi behövde, kaffe innan vi åkte vidare. Nu är vi hemma och duschade. Mannen har klippt ogräset. Siri mötte oss när vi kom hem och nu har hon inte lämnat vår sida sen vi kom hem, gullekatten. 

Sonen lämnade stugan tidigt i morse då han längtade hem till sig. Tur att han bott här i 3 nätter och tagit hand om Siri och de verkar haft det bra tillsammans. 

måndag 15 juli 2024

Konsert med Bruce Springsteen



Idag har vi strosat och tagit det lugnt. Vi körde mot Gustavsbergs porslinsfabrik och kollade in Outlet  Kosta Boda. Sen till Lidingö där vi åkte runt och kollade. Åkte till Ellery Beach House, ett spa hotell som är riktigt mysigt. Där intog vi en väldigt dyr lunch. Regnet kom och gick under hela tiden. 

Mot Strawberry Arena under eftermiddagen. Dagens attraktion är ju en konsert med Bruce Springsteen. Det är många konserter vi sett med den mannen och han är ju alltid duktig och ösig samt ger allt. Jag är inte största fanet men det är ju kul med konsert i alla fall. Tyvärr var det en dag med huvudvärk för mig vilket gjorde att vi satt på ett hotell någon timme för det var så stojigt på Mall of Scandinavia med massor med folk. Som tur var så lättade det något så att jag kunde delta på konserten. Våra platser gjorde att ljudet studsade en hel del. Bruce är duktig som vanligt men han är 75 år så han hoppar inte och skuttar som han gjorde för 10 år sedan och det är ju helt förståeligt. E streetband är ju i ungefär samma ålder men de rockar på. Kul att se, men nu var det sista gången för mig som jag såg honom, nu räcker det! Vi åkte sen till ett ställe i Uppsala där vi hyrt ett rum i ett lägenhetshotell. Nytt och fräscht men det låg lite mörkt till. Billigt med 463:-/rum. Vi valde att göra så för att komma iväg tidigt sen när vi ska hemåt. 

Nu närmar sig vår minisemester slutet och i morgon bitti styr vi bilen mot norr igen. Borta bra men hemma bäst!

söndag 14 juli 2024

Söndag


En dag med sightseen runt omkring. Jag har en gång för länge sedan varit norr om Stockholm då vi såg en julkonsert med Carola. Där var det otroligt mysigt i Steninge slottsby. Mycket fina heminredningssaker. 

Nu vill jag även se en annan del av norra delen och idag har vi varit till Sigtuna. En av de äldsta städerna i vårt land. De har Sveriges äldsta gågata som är 1000 år. Där ligger vi i Piteå i lä då vi hävdar att vi har den första gågatan och den målades grön på 60-talet. Där hade min svärfar ett finger med i spelet och de målade under en natt. Sigtuna har gammal fin bebyggelse och vi fikade på Tant Bruns café, så mysigt. 


Tyvärr var inte vädret med oss idag då det i princip regnat hela dagen. Efter det åkte vi till ett kafferosteri vid slottet Skokloster, där blev det lunch och lite inköp av kaffe. 

På väg mot stan igen så åkte vi förbi Lasse Åbergs museet. Lasse själv stod i shoppen, en kul utställning och för mig som inte är någon serie person var rekvisitan från alla Stig Hellmer filmerna det roligaste. En väldigt duktig guide berättade om all konst som var på plats. 

Sista etappen blev Stockholm Outlet i Barkarby. Mannen handlade lite nya tröjor.

Kvällen spenderades på restaurang i Huddinge där vi åt kött på en restaurang med kråktjockt med folk. Vi fattade inget men det skulle ju vara EM final! Vi hann äta och gå hem innan det började. Spanien vann i alla fall hela allt!

Skönt med lite semester för oss. 

lördag 13 juli 2024

Bilåkande




Startade tidigt i morse för avfärd mot Stockholm. Detta år tog vi bilen på vår minisemester.  Oj vad det är segt att ta sig till huvudstaden. Men nu kan vi ju vägen och det är E4 som går snabbast. 

 9 mil till Skellefteå, 13 mil till Umeå och det är mellan dessa städer det är tråkigast av alla vägsträckor. Sen Ö-vik, Härnösand och så Sundsvall och då har det gått drygt 5 timmar. Hudiksvall, Söderhamn och Gävle. Här brukar vi stanna och vi ska lägre än Stockholm. Uppsala nästa och då känns det som man är framme. Denna gång skulle vi söder om stan då vi bor i Huddige. 

Skönt att det är gjort, middag på pizzeria och en öl. 

fredag 12 juli 2024

Fredag och helg igen!


Ännu en dag med jobb och nu har vädret varit med oss igen och det är ju bra. Mannen har städat i klubbstugan efter gårdagens pubafton, på grund av vädret blev det ett 30 tal som kom och det får man vara nöjd med. Nu är det i alla fall städat och fint i stugan igen. 

Jag har fixat lite här hemma. Skurat och tagit toaletterna samt ett antal tvättmaskiner har gått här idag och torkat utomhus. Det kom en regnskur under kvällen. Mercan lämnades igår på verkstad för att byta något på vänster bakhjul. Nu är det en tyst bil igen.

Sonen har varit på middag och vi åt Taco idag. Det blev mycket över som han får ha de dagar han bor här. Bra med lite rester som han gillar. Han är inte jätteförtjust för att bo här ett antal dagar.

Vi har varit till veterinären Evidensia idag. Siri har dåligt i magen och det har hållit i sig sen i söndags. Hennes totala status är god då hon busar och sover men hon är lös i magen. I går kväll blev det riktigt jobbigt för henne då hon drog rumpan efter golvet och avföring fastnar i pälsen, inte kul för den lilla damen. 

torsdag 11 juli 2024

Regnet det bara öser ner




Idag har regnet öst ner, och det har pågått precis hela dagen fram till kvällen. Inte så kul men då blir det inomhusaktiviteter i stället. Har sovit länge i morse och städat, tvättat o tagit det väldigt lugnt i dag. En sån dag behövs också ibland. 

Nu är det pubafton på tennisbanan men jag väljer att vara hemma då jag behöver vara själv. Mannen står i barnen och där trivs han när han får spela musik och umgås med folk. Hoppas det kommer mycket folk trots vädret så att det kommer in mycket pengar till föreningen?



onsdag 10 juli 2024

Solig dag


Äntligen en dag utan en enda droppe regn. Mannen har målat och han är så duktig. Nu är han på höga delen av gavelspetsen, rött och fint blir det.

Jag har varit till stan och köpt ett sågblad på Clas Ohlson samt handlat på ICA. Idag gjorde jag en god gärning och gav bort all pant till en Rumänsk tjej som satt och tiggde vid butiken. 

Mamma och G har varit förbi en snabbis och de fick lite kaffe. Jag har fixat lite i stugan inför helgen då sonen kommer och bor här. Sen har jag även tvättat bilen, min bil var så otroligt skitig. På fredag ska den på verkstan och vi åkte i väg på lördag och då är det ju kul om den inte ser ut som en skrothög. 

Även idag har jag packat upp någon bananlåda så det blir färre och färre som är kvar trots att det fortfarande återstår en hel del som inte är uppackade ännu. 

Dagens middag var magisk god, vi startade med en Pinsa och Cremant i solen. En paus då mannen sov och så middag som blev grillad entrecote på älg, sallad och kantarellsås till det. Väldigt smakrikt och gott!

Nu är det fotboll Nederländerna mot England. Heja de som vinner! De får spela final mot Spanien i EM. 

tisdag 9 juli 2024

Tisdag


Mannen steg upp tidigt då han skulle och klippa sig vid 8.00. Jag vaknade även tidigt då jag blev väckt av alla ljud. Låg kvar i sängen och läste PT innan jag steg upp så skönt. När mannen var tillbaka vid 8.45 så hörde vi en bil och mannens kusin klev in vid 9.00 för att hälsa på. 

Jag har varit till Lilla Varuhuset i Byske för att köpa ett ganska fult bord men efter lite fix så kommer det att bli bra. Det viktigaste är att det är smalt. Ny färg och korta av benen så är det klart. 

Regnet drog in och det var ett rejält sådant även åskan var på avstånd. Men efter det så blev det en fin kväll. Mannen har städat här utomhus och i garaget i stället för att måla då det inte gick idag på grund av vädret. Jag har även varit till stan för att köpa avmaskningsmedel till Siri då hon lite då och då är dålig i magen och det kan ev bero på parasiter? Hoppas att det hjälper.

Dagens middag blev Caesarsallad och idag var den extra god! Nu blir det Allsång på Skansen med hyllning till Lasse Berghagen och så blir det Morden i Mordsomer efteråt. 

måndag 8 juli 2024

Ny vecka


Vaknade vid 8.00 och då var jag pigg. Semester vecka 2 så nu börjar jag komma ner i varv. Det är skönt trots att det är otroligt mycket jobb som ligger framför oss i sommar. Jag har varit på behandling hos BodyRecover och nu håller jag tummarna att det håller i sig under lång tid?

Mannen har varit och rest tältet vid klubbstugan, det är uthyrt under veckan och så är det pubafton på torsdag. Jag har fixat lite med bina och nu har avläggaren 2 lådor. Mannen har målat det sista på sidan ner mot havet så nu är det gjort! Vi åt middag i solen vid stugan för det var enda stället med lä. Sen har vi haft besök av A & U och det är så trevligt med spontanbesök då vi får fika och surra en stund. 

Siri är fortsatt dålig i magen så jag hoppas för hennes skull att det ger med sig snarast.

söndag 7 juli 2024

Sköna söndag


Vi började dagen redan vid 9.00 med att åka till soptippen med ytterligare ett lass, vi konstaterade att vi under 1 år varit väldigt många gånger till Bredviksberget med skräp. Bra att det finns. 

En otroligt regnig och nu väldigt blåsig dag! Tråkigt att det har gått ytterligare en dag av sommaren då man inte vill gå ut överhuvudtaget. Vi har hängt upp takskenor (läs mannen), sen gardinerna och nu är ljudet betydligt mer dämpat och behagligt. Jag har passat på att baka en kaksort och mannen har varit i garaget och stökat för att göra plats för det är dags att måla lite mer. 

Dagens middag blev köttfärsbiffar av älg och det blev gott tillsammans potatismos och nykokt lingonsylt. 

Siri har just kommit in och är helt nerbajsad i rumpan, hon verkar väldigt lös och det har fastnat i pälsen, stackars liten!

lördag 6 juli 2024

60-års fest


Ytterligare en rejält blåsig dag med 14-17m/s inget mysväder alltså! Vi har målat även denna dag och det enda som saknas är fönsterkarmen på 4 fönster, det går inte att maskera med papper då det blåser iväg som det har varit här idag. Vi åkte till stan för några ärenden under eftermiddagen och då passade vi även på att köpa mera färg. 

Sen lite fix innan vi samlades på Solberga för att gå iväg till Fagerudden där det var Öppet Hus hos Thomas. En jubilar som fyllde häromdagen men idag var det tält uppsatt på gården och vi var drygt 40 personer som träffades och åt, drack, lekte och umgicks. Trevlig kväll med både åska på avstånd, regn och nu som avslutning var det sol och otroligt vackert ute. 

 

fredag 5 juli 2024

Full fart mot helgen!


Vi vaknade vid 8.00, frukost och så ut och måla. Jag har målat på gaveln och varv 2 så långt upp jag nådde. Mannen har målat varv 2 vid sov och kontorsväggen. Bra att det går framåt. Mitt i allt blev vi bjudna på banankaka och kaffe hos grannarna. Kul med en paus. Sen lunch och så måla klart. Sen har jag vattnat alla krukor som var ordentligt torra samt allt i växthuset. Cyklade till postlådan där jag fått ett paket med kuddfodral samt mannens solglasögon med reklam som kommit idag. 

Middag blev grillat tillsammans med sonen. Vi invigde kaffemaskinen tillsammans med mjölk så nu fick vi testa även det. Nu lite TV innan det är dags att sova för att måla mer imorgon, söndag ser ut att bli regn så det gäller att passa på när vädret tillåter. 


torsdag 4 juli 2024

Torsdag idag!


Jag har vaknat utan huvudvärk och det har hållit i sig hela dagen, vilken lycka!

Mannen har målat och nu när fönsterbleck ovanpå fönstren blir röda så blir det en enhetligt och fint! Jag har varit och hämtat vår kaffemaskin idag, har även jobbat lite då det körde ihop sig igår. Har kollat blomkrukor och handlat mat. 

Lunch här hemma och så har jag även varit till kyrkogården i Hortlax, det var väldigt fint på båda gravarna. Tagetes är jättebra som gravplantering för de blommar hela sommaren. Köpte även blomkrukor på Maggans djungelkiosk samt jord för omplantering av inomhusblommor. Alla blommor som köps nuförtiden har mest mull i sina krukor. 

Mannen har varit på KIIF´s styrelse- samt årsmöte nu under kvällen. De var 13 personer och det var nog rekord?

onsdag 3 juli 2024

Onsdag


Fick idag samtal från en kollega och jag kommer nu att sakna en medarbetare i höst. Trist men det blir att ta nya tag efter semestern. 

Idag har det varit alla väder även en åskknall och ett riktigt skyfall har vi hunnit med. Det har blivit en jättefin kväll med stålande sol. Under dagen så har vi haft en jätteblöt katt som varit ute under värsta skyfallet. Nu är hon torr och fin igen och ute på språng.

Mannen har målat varv 1 klart på långsidan ner mot havet. Oj vad han är duktig min man. Jag har även idag vaknat med huvudvärk och det är så tråkigt och tärande. Jag har varit på behandling hos Bodyrecover och det gav effekt. Efter det var huvudvärken borta och det är magiskt.

Vi har uppvaktat G som fyller 76 år idag, han fick en Merci och vi fick fika. 

tisdag 2 juli 2024

Ostadigt väder


Vaknade efter 7 men huvudvärk, så otroligt less jag är på ytterligare en skitdag på grund av värken. Jag har sovit 2 gånger idag men trots det så har min huvudvärk inte gett med sig helt. Jäkla skit!

Mannen började att måla och så började regnat att ösa ner. En rejäl åskknall kom det också. Har varit en snabb sväng till stan och på väg hem var det varning för vattenplaning då kunde jag köra i 50 km/h då hela vägbanan var full med vatten. Här ute hade det inte alls regnat lika mycket. I stället för att måla så har mannen gjort bokslut och deklaration för TV-butiken. Skönt att det är gjort.

Allsång på Skansen och nu är det sommar på riktigt. Jag såg även det förra veckan men nu har vi fått ordning på vår egen TV i huset. Men ljud och rörelse på munnarna synkar inte och det ser ju hela galet ut!


måndag 1 juli 2024

Regntunga skyar

 Vaknade 6.50 av att en katt satt på mig. Hon blev väldigt glad när mannen vaknade samma tid så hon hoppade jämfota från mig till mannen med ett ryck!

Snabb frukost för mig och så åkte jag på min första semesterdag och jobbade med de sommarvikarier som ska vara på jouren. Vid 10 åkte jag förbi Electrolux Home ännu en gång och nu har jag en rulle som fungerar bra att dammsugaren. Skam den som ger sig!

Våra gäster åkte i morse mot Hälsingland så nu är stugan tom igen. Stugan är fixad och renbäddad om någon annan vill bo där. Mannen har skurat upp gäststugan efter vinterns hantverkare och det var rejält ofräscht där så nu är även den fin igen!

Regnig dag som dessutom gett mig huvudvärk. Har bakat en långpannekaka och det var första baket i huset. Har hälsat på hos mamma en stund nu under kvällen.