tisdag 6 juni 2023

Nationaldagen

 

Flaggan vajar på sin stång.... Idag flaggar vi för vårt land, vårt land som har varit Sverige i 500 år sedan Gustav Eriksson Vasa blev kung. 

Här har det tyvärr blåst som bara den från havet och nu när solen gått i moln så landade temperaturen på 11 grader. Jag fryser ihjäl. Dricker tea för att hålla värmen och mina händer värmer jag på koppen!

Morgonen började med att mannens kusin från Skåne var på ett besök. Sen en kort jobb sejour för mig med jord och en av mina planteringar som jag gjorde igår var i morse uppgrävd av något djur. Men nu är allting återställt igen. Vi har åkt till stan för att göra några ärenden som avslutades i Bergsviken där vi köpte jord.

När vi var i stan idag så hade vi turen att årets flyguppvisning gick av stapel över vår stad. Under några sekunder swishade 4 plan förbi. Det pågår en flygövning här uppe och idag var det 4 olika nationer som gjorde detta tillsammans. Fint att se! Det var Storbritannien, Schweiz, Danmark och så våra egna JAS 39 Gripen som representerades av Sveriges flyg. 
Sen har mannen varit i svärmors stuga och rivit lite i köket. 


Inga kommentarer: