söndag 11 december 2022

221211 tredje advent


 

Det blåser hårt ute och med snö så driver det rejält så gångarna blir snabbt täckta av snö. Mannen har skottat och även hunnit med att åka till Mogården medan jag inte lämnat huset överhuvudtaget idag.

Jag har tillverkat lite pyssel och tvättat. Sen har kusin och man varit hit på ett fika och lite surrande. Vi såg under tiden skidskytte och det är verkligen en pubilkfriande sport. Kul att se och framförallt så duktiga de är. 

Igår var vi ju på Munskänkarnas julfest och maten var så god. Däremot var vi rejält hungriga innan huvudrätten kom in kl 21.20! Sonen skjutsade hem oss vid 23.00 och då var det rejält moddigt ute på gatorna. Under kvällen delades det ut band till medlemmarna. 

Band delas ut med avseende på hur manga år man varit medlem och följer vinets utveckling på så vis att man som nybliven medlem får ett grönsvart band som representerar jord och grönskande vinrankor, efter 5 år får man gul/rött som speglar vinifiering till vitt/rött vin. När man varit medlem i 10 år får man lila band avseende vinets mognad för att efter 25 år slutligen få ett bordeauxfärgat band med guldkanter. Medan betygsnålarna påvisar uppnådda kunskapsresultat, visar alltså banden hur länga man varit medlem.

Inga kommentarer: