torsdag 5 maj 2022

Tänk positiva tankar


Jag har idag på vår konferens fått veta att man ska tänka positiva tankar. Människan är skapt för flight and fight systemet för att vi skulle överleva för massor med miljoner år sedan och det beteendet finns kvar i våra gener. Idag behöver vi väldigt sällan det systemet och i stället för det så kan man tänka positivt kring saker och ting. Bra tanke men det funkar inte alltid! Måste nog träna på det?

15 miljoner människor är senaste prognosen kring hur många som har dött i SARS Covid-2! Det är massor med människor som har drabbats av detta hemska som har funnits i vår värld under drygt 2 år. Hela världen har ju i princip avstannat under dessa år. Känns som att vi levt i en parentes och det är väl därför som nu när det öppnat upp inte finns någon hejd på allt som folk vill göra. För oss är det äntligen dags för konsert i morgon. Vi köpte biljetter innan pandemin för att lyssna på Bo Kaspers orkester och imorgon efter många ändringar så är det äntligen dags för konserten.

Idag har vi fått ett sorgligt besked kring en ung person som är närstående till våra vänner valt att inte leva vidare i detta liv. Så otroligt sorgligt när personen inte ser någon annan utväg än att avsluta sitt liv. Trots detta otroligt tragiska så finns det en ljusglimt att den kvinna i 65-års åldern som varit försvunnen sedan söndag idag har blivit hittad vid liv. Hon är medtagen och illa däran men vid liv. Nu hoppas jag verkligen att hjälpen hann fram i tid?


Inga kommentarer: