lördag 28 maj 2022

Lördag

 En dag där jag slog upp mina gröna vid 8.30 då var det mulet men inget regn. Det kom dock lite senare när jag åkte mot Hortlax för att besöka mormor o morfars grav. Satte dit lite rosor och det var tur för det såg rent sorgligt ut där med en vissnad påsklilja, det var allt. När jag vet hur noggrann morfar var med att det skulle se fint ut där så hugger det i mitt hjärta när jag ser hur det såg ut idag. Måste lyfta detta med någon som kan prata förväntningar med de som är ansvariga. 

Åkte sen till stan för att köpa färg till kuporna, idag är det frigolit men det far illa av solen så det håller bättre om man målar dem. Det får bli en nyans av grått. Sen hit igen för lite fix. Har tvättat en del och tyvärr har regn och mulet avlöst varandra fram mot kvällen då det blev så himla fint. 
Dagens middag kom från Pensionatet och deras pizza är magiskt. Idag hade jag turen att få beställa där, oftast är det slutsålt för dagen men inte idag och det kan bero på att vi åt ganska tidigt.  Efter det så gick vi ut och fortsatte att jobba. Har planterat och mannen har grävt om bänkarna och rensat ogräs.


Nu under kvällen har vi badat i poolen och det är +30 grader. Helt i min smak. Tog ganska ont i min arm när jag simmar men det är säkert skonsamt för armen. Hoppas det i alla fall så att jag hinner träna upp den under kommande sommar och resa. Sen hade vi även igång bastun och det är ju så skönt för våra trötta kroppar efter allt jobb.

Igår såg jag en gnagare och det måste varit en sork. Eftersom det är så många barkade träd efter vintern och dessutom vår Ungerska syren fått sig en rejäl gnagning på stammen. Skyllde först på haren men nu inser jag att det måste vara sork. Nu blir det sorkjakt och det är inte det lättaste kommer jag ihåg från förra gången vi gjorde det.

Inga kommentarer: