fredag 27 maj 2022

4000 husdjur


En mulen morgon med uppehåll men regnet kom fram emot lunch. Hann dock tvätta sängkläder och de hann hänga ute en liten stund innan de fick torka klart inomhus. Har rensat blombänk och planterat ut dahliorna. Nu är det slutfjäskat för dessa blommor. Hoppas att inte harar tycker om dahlior. Sen har jag sett en råtta som jag tror är en sork. Vi måste kolla om vi kan få fatt på den för om den bor i planteringarna så kan alla rötter till mina växter vara i fara?

Idag har min familj fått tillökning. Vi har blivit med bin. Leverans från Skellefteå av ett fullstort samhälle med ca 4000 bin. Tydligen är det så stort så att det går att dela lite längre fram och då har vi helt plötsligt 2 samhällen och det sköter Mats som tur är. Kupan är även anmäld till Länsstyrelsen som man ska göra. 

Idag har svärmor kommit ut för sommaren och hennes minne är inte bra. Hon hade glömt att det var idag hon skulle flytta ut trots att hon pratat om detta sen i mars. Det är inte lätt att bli gammal. 95 år är en hög ålder. Hemtjänsten har i alla fall varit hit och det är ju så bra service att det funkar att byta hemtjänst under några sommarmånader.

Sonen har varit hit på middag och vi har idag ätit plankstek då vädret inte var så mysigt för den som ska stå ute och grilla. 

Inga kommentarer: