söndag 18 oktober 2020

Snöstorm

 

Idag så kom då höstens första snö och den har kommit med råge. Det blåser som 17 så då snöar det på tvärsen. Inte så mysigt alltså. Men inget att lägga energi på, det snöar i alla fall och jag kan inte göra något åt det.

Vaknade tidigt i morse med en otroligt tråkig huvudvärk så jag var tvungen att gå upp och ta en migräntablett. Sen somnade jag om i 5 timmar och vaknade med betydligt bättre huvud men det har funnits en lätt värk hela dagen.

Har hämtat mamma strax före 13.00 då vi åkte till Hortlax och hälsade på hos morfar. Han var nyvaken och ganska trött när vi kom. Morfars ögon har slocknat och hans hud har fått en genomskinlig ton. Inte alls kul att se. Han är gammal men eftersom han varit så pigg så är det tråkigt att se. 99 år är en hedrande ålder och den har nu tagit ut sin rätt. Idag handlade mycket om mormors begravning, de personer som fanns runt honom under hans uppväxt. Han är i sin egna värld där saker just hänt trots att det var länge sedan. Det gör mig ont att se.

Mannen har bytt däck på vår tredje bil så nu har alla vinterdäck och det behövs verkligen idag. Här hemma blev det älgfärsbiffar, potatismos och sås. Rejäl husmanskost och det allra godast av goda.


Inga kommentarer: