lördag 23 maj 2020

Biodlings kurs

Idag har jag haft en väldigt spännande och nyttig dag med upplevelser som var helt nya för mig. Jag har varit till Böle för att lära mig mer om bin och dess cykler och regler. Vi har uppdelade i 3 grupper, en grupp gjorde ramar och spände tråd för att lägga i honungsplattor, en grupp lärde om sjukdomar, lagar och förordningar som ska följas och i en grupp öppnade vi samhällen efter vintern, städade ur och kollade hur det såg ut. De hade påbörjat insamling av nektar och bygger celler med yngel. Då det ser ut så är allt ok, så skönt!

Hem till en väldigt blåsig miljö här ute, det skiljer 7 grader mellan Böle och Klubben idag. Vinden kan verkligen ställa till det och förstöra en hel dag.

Nu i kväll har vi träffat goda vänner, förra gången vi hade gäster på mat var 20/3. Vi har verkligen anammat de restriktioner som Folkhälsomyndigheten har gått ut med. Men nu har vi träffat A & U som var helt friska och vi åt och surrade. Så trevligt det är att få och kunna umgås, det ger verkligen energi.
Eftersom några av oss kör Viktväktarna just nu så gick maten iden stilen. Gott var det i alla fall. Kycklingpaj och Budapestrulle i lightversion.

Inga kommentarer: