fredag 29 december 2023

Årssammanställning


Januari:
Året startar med blidväder och det är ju skönt. 13/1 så flyttar vår katt Siri hem till oss och det har varit en verklig roligt omställning. Hon är busig och kvick på att upptäcka allt. Jag har semester i nästan 2 veckor för att vara hemma med henne första tiden. Race of champions går av stapeln på Havsbadet och det har ett fantastiskt väder detta år. En månad efter julafton så fyller mamma år och hon blev 75 år. 

Februari: Ljuset har återvänt och det är härligt väder med plusgrader. Att ha en kattunge är nästan som att ha en baby. Mat 3 gånger/dag och Siri vaknar tidigt. Jag har börjat på akvarellkurs och det är svårt men intressant att lära sig. Vi har även tagit beslut att bygga ett Eksjöhus och det känns så bra att beslutet äntligen är tagit. Svärmor fyller 96 år. 


Mars:
Sportlov och det är behövligt med några extra lediga dagar. Mannen drar till fjällen med sina vänner och han gör illa axeln då han ramlar av skotern. Vinter med snöstorm blandas med soliga dagar med dagsmeja. Bina kommer ut och gör sin första flygning. Siri upptäcker världen och hon älskar att var på inglasningen de soliga dagarna. Vi börjar med att sälja möbler från gamla stugan.

April: Påsken kommer i början av månaden. Jag är trött och sliten då jobbet är krävande. Vi besöker köksleverantör. Åker över dagen till Stockholm då det blev beslutat att vi köper lokalt och resan redan var bokad. Vi åt lunch, strosade i en varm huvudstad och dagen började med fika med svåger o svägerska. Sonen tar hand om Siri. Valborg firas på Fårön med vännerna. 


Maj:
Jag glömmer varje år att det kan vara iskallt i maj. I stan kan det vara 20 grader men här vid havet är det 10 grader. Plantor och blommor planteras ut i slutet av månaden. Vi tömmer och kör till repis och återvinning. Svägerska är på plats i Piteå. Mannen fyller 61 år och vi firar lite. 

Juni: Iskall start på denna månad med 2 grader, tur att det vänder i mitten av juni. Vi lyssnar på information kring en vindkraftspark ute till havs, känns inte alls bra. Skolavslutning och det blev mina sista som rektor. Det visste jag inte vid tillfället. Studentfirande för systersonen och det var en fin dag.  Midsommar firas för mannen på Solberga en otroligt regnig dag. Jag är så förkyld så jag finns hemma med Siri. Hon gör allt längre rundor och det kommer hem både möss och fåglar. 


Juli:
Semester och jag planerar att göra så lite som möjligt. Nu blir det inte så då vi måste tömma huset inför rivning. Mannen jobbar på som bara den och vi kör släp efter släp till soptippen. Jag fyller 58 år, tacksam för varje år man får bli äldre. Mannen målar klart garaget och nu är det rött och det blev så otroligt fint! Jag har målat en del på bastun men min kropp vill inte vara med just nu. All el är utplockad ur alla rör och nu är fönster och dörrar sålda och urplockade från huset. Havsbadet har många uppträdanden i sommar men vi hoppar allting. Sonen har fått nytt jobb i Piteå så i september är det slut på att pendla till Luleå. Så skönt för honom. 


Augusti:
Slut på semestern och mannen har varit ledig otroligt kort tid. Han spar till husbygget. Innan dess åker vi till Skellefteå över dagen på utställning, det är en otroligt regnig dag. Vi fäller träd och vi jobbar så våra kroppar värker. Men vi ser ett slut på det hela. Jag plockar svamp och det finns mycket av Karl-Johan och kantarell. Stugan rivs i slutet av månaden och oj vad tomt det blev och vilken fin utsikt vi fick! Vilka skickliga maskinförare det finns, vilket hantverk! Hamnen fyller 50 år och vi är på besök och går ombord på isbrytare. 

September: I början av månaden är det sommar temperatur, vi åker båt med vänner och fikar på Café Hildur. En fantastisk dag. Sen hann det vara snöglopp i mitten av månaden för att avslutas med sommar temperatur igen! Sonen fyller 32 år. Älgkött anländer och vi tar reda på det. 


Oktober:
Vi skördar honung och det är minimal skörd detta år. Det beror på att det var väldigt kallt i början av säsongen. Jag säger upp mig och börjar nytt jobb 2024, det blir spännande och jag hoppas att min arbetsbelastning ska blir mindre då? Mannen är på Havsbadet med sitt jobb. Snön kommer och den ligger kvar!  Grunden gjuts och det känns bra att var igång! Konsert på Acusticum. Åkte även till Skellefteå för att lyssna på Nils Landgren och vi åt på Miss Vonn. Jag är då dunderförkyld och det håller i sig nästan 1 vecka. 

November:  Vårt hus anländer och det går snabbt att få det under tak. Sen har det inte hållit den farten hela tiden. Byggstädning och plockning efter hantverkare som inte har ordning. November är inte favoritmånad men den kommer varje år och det är bara att ta det som det kommer. Kul att man får börja med lite slingor och pynt i alla fall. Farsdag firas med Afternoon tea på Kust och det var så mysigt. Beer o Taste mässa på Havsbadet. Talgoxarna flyger in i bygget och hackar ner isolering och ingen bryr sig förutom vi. Otroligt irriterande. Börjar så smått tänka på mitt nya jobb och träffar min ny-gamla chef. 


December:
Mysigaste månaden på året. Julmusik på radion och hemma, all belysning som lyser upp, bak och mys. Vi har en stackars gammal ful gran med plats kulor för att testa, det går sådär då Siri är väldigt intresserad. Vi får nöja oss med denna just detta år då jag är rädd om mina fina dekorationer. Bygget stannar upp i 3 veckor men det är en elektriker på plats som är väldigt effektiv. Julen firas här med mamma, G och sonen. Väldigt lugnt och stilla. Svärmor kommer hit på ett fika. Sonen är sjuk veckan innan jul i covid. Jag blir sjuk efter jul men det verkar vara kortvarigt? Det visar sig vara covid även för mig. 

GOTT NYTT 2024!



Inga kommentarer: