tisdag 9 mars 2021

Tisdag

 


Dag 2 av sportlovet 2021. Jag började att besöka enheterna en stund och så har jag fixat en del saker. Sen har jag varit och hjälpt till lite i sonens lägga. Det var en del att fixa och så tvättade jag lite i hans tvättstuga. Tänker på vilken skillnad det är mellan vår tvättstuga i lägenheten och dessa maskiner. Det är framförallt tiden det tar som jag tänker på. Hos oss har det ca 50 minuter i stor maskin och i den här tvättstugan jag använt idag så tar det drygt 2 timmar för att tvätta en maskin. Sen har de en tumlare som inte blir riktigt torr trots många timmars torkning. Ja det är inget att göra åt. Nu är det i alla fall hyfsat rent. Men det skulle behövas lite mer invändig städning i lådor och skåp men det får vi ta senare. 

Vi har varit duktiga idag och varit på återvinnings stationen med mycket flaskor, papper, metall och plast. Sen har vi även tagit hit det mesta från skafferiet. Problemet är bara att få in allting i de köksskåp som vi har här. Utrymmet är ganska begränsat då vi har ett litet kök.

Mannen har jobbat hemifrån idag och både han och jag har suttit i kväll och jobbat bort lite inför morgondagen.

Det är kallt ute, just nu -16 grader. Solig dag men kallt tur att solen värmer på under dagarna. 
Vi har en stor smittspridning av covid nu i Piteå. Fy fy och fy. Vill ha en spruta nu! På Sunderbysjukhus så öppnar nu ytterligare en covid avdelning. Stackars de som jobbar i vården just nu ser de säkert ingen ljusning i detta elände. 
  • 99 ytterligare personer har bekräftats ha sjukdomen covid-19, vilket innebär att totalt 13982 har konstaterats vara smittade i Norrbotten. Uppdateras på vardagar.
  • Uppdaterade anmälningar efter fel sedan förra veckan. Torsdag 151, fredag 98, lördag 111, söndag 155. Förra veckan innebar 1115 nya fall vilket är en ökning med 35 procent sedan vecka 8 och de högsta smittotalen någonsin under pandemin i Norrbotten. Komplett veckorapport kommer under dagen.
  • Idag vårdas 37 personer med Covid-19 på sjukhus i länet, varav 7 på C-IVA , dessutom 3 på C-IVA utomläns. Uppdateras på vardagar.
  • Totalt 209 personer med bekräftad covid-19 har avlidit sedan coronautbrottets början. Uppdateras ej dagligen.
  • Under vecka 8 testades 5404 personer i Norrbotten för pågående covid-19-infektion via PCR. 834 av dessa (15,4 procent) testades positivt för covid-19. Uppdateras på måndagar.
  • Till och med vecka 8 har 15888 personer fått minst en dos vaccin, av dessa är 8692 personer fullvaccinerade


Inga kommentarer: