lördag 28 mars 2020

Soligt och blåsigt

Fin morgon som började redan kl 7.00 för min del. En timme senare vaknade mannen när jag var i väg och hämtade tidningarna som börjar komma i lådan från och med idag. Frukost och lite morgon tv. Tvättmaskinen har gått varm idag och sängkläderna är bytta.
Vi har varit till stan och packat lite mer saker. Jag har även försökt att köpa nya gardinlängder då vi har bytt stång i julas och nu behövs det längre gardiner. Köpte 2 längder på Hemtex som för övrigt öppnade kl 11.00 så jag fick minsann köa med alla andra i Småstaden. De gardiner jag köpte var lite mot cremefärgade och det blev inte alls bra utan de såg gula ut. Passar ju bra just nu när det snart är påsk men det såg inte alls snyggt ut så de åker tillbaka.

Jag har varit till Hortlaxgården för att hälsa på hos morfar och min tanke var att prata med honom via balkongdörren. Men tjii fick jag, morfar var inte på rummet. Besökstid mellan 13.00-15.00 och innan dess är det låst, det finns en vakt vid dörren. Jag tänkte inte alls gå in men jag gick för att be personalen att be morfar att gå till rummet. De ville att jag skulle gå till honom då han var i korridoren. Jag och morfar var i hans rum och jag håller verkligen tummarna att jag inte dragit dit någon smitta?
Det är otroligt vackert ute just nu och idag har blåsten sett till att det gått vita gäss ute på havet, fler isflak har släppt från stranden. Nu under eftermiddagen så har vinden avtagit något. Nordliga vindar är ju bra för oss här ute.
Det har blivit en bastu nu under eftermiddagen och så middag som idag blev Caesarsallad. Så otroligt gott!

Inga kommentarer: