torsdag 12 mars 2020

6 smittade

Ytterligare en person smittad i Norrbotten så nu är de 6 st. 3 par som inte har kopplingar mellan varandra. 683 st i hela Sverige.

Vi har haft möte i dag med en föreläsare som var duktig och rolig att lyssna på.  Han pratade om vikten av att vara organiserad, fixa sina mail och prioritera vilka saker som stör och vilka saker som jag låter mig störas av. Mitt i alla Corona tankar så var det ett skönt avbrott.
Från och med måndag så går vår kommun in i stabsläge och det betyder att ledningen har möten 3 gånger per vecka för att uppdatera oss andra om vad som händer och sker och vilka åtgärder som ska ske. Vad händer om 20% av personalen blir sjuk? Vad händer om 50% av personalen blir sjuk? Vad händer om jag blir sjuk, vem är ställföreträdare då osv? Massor med saker att ta hänsyn till och det ska finnas planer och handlingar på allting. Vi är en myndighet och då ska allting vara solklart.
Känner en oro i hela kroppen trots att vi uppmanas att vara lugna.

Igår kväll fick jag ett mail av de Italienska värdarna vi träffade i Soverato när vi var i södra Italien via Erasmus. Hon vädjar till oss att undvika folksamlingar, affärer, inte bjuda hem folk, tvätta händerna osv. Hon skriver att alla olika människor blir smittade och äldre personer dör men endast 3000 personer ligger i repiratorer eftersom det bara finns så många så att de gör urvalet, vilka som får leva och vilka som man offrar. Hon menar att Italien är ett land i fritt fall och ekonomin faller och att vi so inte är så sjuka ska vidta åtgärder nu. Känns lite som att Sverige inte tar allting på allvar ännu. Jag hoppas att man tar sitt förnuft till fånga och att folk slutar att resa just nu. Man behöver ju inte utsätta sig i onödan tycker jag. Stanna hemma och håll er i ensamhet om ni kan.

Inga kommentarer: