fredag 6 mars 2020

Sol

Vilken dag! Helt fantastiskt, strålande sol från en klarblå himmel. Idag är det verkligen den femte årstiden som vi har här uppe i norr. Några minusgrader men solen värmer skönt redan nu.
Efter gårdagens snöfall är allting vitt och fint just nu. Jag har tagit mig ut på vår isbana och det var många som hade samma tanke idag. Fullt med folk som åkte spark, skridskor och skidor. Men de allra flesta gick och jag hörde piggarna som de hade under sina skor. Det är ganska halkigt när man kommer till isen men det finns även snö att gå på som tur är.

Dagen började hos morfar i Hortlax. Han blir alltid lika glad när han får besök. Nu är det bara 1 månad tills de gamla ska få flytta tillbaka till nyrenoverade lokaler. Det blir nog bra. Vi har idag pratat kring hans bror som är ett återkommande ämne. Idag var det hur länge sedan Holger gick bort och om huset som Holger bodde i Vitsand. Han är så medveten om att han inte kommer ihåg saker och det är ju sorgligt. Han frågade än en gång om en svart tunn bok som han fått av sin mor. Den är skriven av en kyrkoherde från Lycksele som hette Öberg. Jag har googlat på det och prästen tillhörde Lappmarkens präster som skulle kristna människorna i inlandet. Tyvärr så försvann boken vid flytten till Hortlax för 1 år sedan. I bland undrar jag om det var grymt att inte morfar fick vara med och välja vad han ville ha med sig? Men vem vet vad som är bäst?

Ikväll kommer sonen på middag i vanlig ordning en fredag kväll och nu återgår vi till plankstek efter några veckor med annan mat. Blir gott!

På spåret är över för denna säsong och nu börjar "Bäst i test", ett program som vann pris för att vara bästa underhållningen i fjol. Jag kan hålla med, det är galet och roligt. Blir helt dråpliga saker som händer ibland när de tävlande inte är så smarta.


Inga kommentarer: