lördag 3 februari 2024

Stressigt!

 Efter en orolig och kort natt så väckte Siri mig vid 5.10. Väldigt tidigt och jag ignorerade henne totalt. Sen hade jag ställt klockan på 6.45 på grund av en utflykt. Somnade om till 7.00 och då blev det bråttom. Mat till katten och frukost för oss. Mannen kopplade släpet och jag hade påmint om att ta med ett reservhjul. Det hade han glömt så vi gjorde en roudabout och åkte hem och hämtade ett däck.


Lämnade Siri hos sonen vid 8.00 och så åkte vi mot IKEA och Haparanda. Vi tog det lugnt med max 100 km/h i hastighet. Väl framme var det ett toalettbesök och så in med en massa andra människor. Vi hade gjort Click & collect i går kväll på garderober i hall och sovrum. Oj vad mycket pengar vi gör av med just nu. Sen shoppade vi inredning till klädkammaren. Det fick vi dock plocka ihop i butiken. Sen när vi betalt och hämtade resten av produkterna så hade vi 6 vagnar som skulle lastas. Mot Piteå igen! När vi kom 2 mil från Kalix så började det att låta illa. Punka!! Inte så kul med ett mitträcke och enfiligt. Vi körde sakta framåt till en avfart där vi kunde stanna. Men så bra att vi tog med ett däck, MEN dagens bilar har inga reservhjul vilket gör att i min bil finns en kompressor med luft men ingen domkraft. Detta upptäckte vi på plats. Koppla bort släpet och åkte till OK/Q8 i Kalix där vi köpte en domkraft. Tillbaka och byta däck och så hemåt igen med en hastighet av 80 km/h då vi hade ett sommardäck. Mannen släppte av mig hos sonen för upphämtning av katten. 


Siri har hela dagen idag legat under soffan och tryckt, hon har inte ätit, druckit eller varit på lådan hos honom. Vilken otroligt envis katt och en ledsen son då hon inte interagerat alls med honom. När jag klev in där och hon hörde min röst kom hon direkt fram. Vi åkte hem på en gång. 

Mannen har varit på Munskänkarnas årsmöte där han är revisor. När det var färdigt så köpte han pizza som vi nu ätit. Här sitter 2 väldigt trötta personer efter dagens alla upplevelser. 

Inga kommentarer: