lördag 11 juli 2020

Härliga lördag

Vaknade vid 9.00 trots sen natt! Regnet har öst ner under natten men just vid uppstigning var det strilande regn så jag tog på mig regnkappan och gick för att hämta tidningarna. Skönt med en prommis på morgonkvisten. Så får det bli nu när det är semester, mannen hämtar ju tidningen i vanliga fall. Efter frukosten så upphörde regnet så mannen gick ut för att göra klart vid boden. Plattorna ligger på plats och det är sopat mellan dem. Dessutom har han monterat ner den gamla symaskinen och underredet har fått en svart stenskiva på. Tyvärr så blev det stora hål på ovansidan då hålen gjordes! Men man lär så länge man lever.

Har varit till stan för att handla till dagens grillmiddag med sonen. Passade även på att hälsa på hos mamma och G då. Åkte även till nya Konsum samt ICA K för att få tag på rätt Choritzo.
Hem igen för lunch och så lite fix inför middag. Jag bakade även bullar i långpanna med smör och färskost. Blir ju fantastiskt gott!
Vi åt god mat och så lite dessert med en jordgubbscheescake som jag gjort tidigare.
När sonen åkt hem för att träffa vänner så såg jag och mannen filmer alltså 9 stycken på Youtube för att lära oss att spela Backgammon. Lite invecklat men det verkar vara ett roligt spel för 2 personer. Nu har vi i alla fall kommit i gång.

Lördag kväll och det är ofta filmkväll och denna gång är det en goding från 1986 nämligen Top Gun. Oj vad jag gillade den när den tiden var!
Vilka filmer har betytt något för mig: Första filmen med mamma på bio var Pippi på de 7 haven! spännande och läskig för en liten tjej som inte hade sett så mycket innan.
Sen var det Grease som jag av någon anledning fick se 7 gånger, eller var det rent utav 9 gånger?
Gillade även Flashdance, Dirty Dancing, Pretty Woman och så Top Gun. Undrar just hur många gånger jag sett dessa filmer under min ungdom??

Inga kommentarer: