onsdag 22 juli 2020

Boden

I morse så åkte vi till Boden för att besöka Rödbergsfortet. Vi hade bokat guidad visning klockan 11.00, det tog nära 2 timmar. 2 guider visade oss runt. Vi var 15 i varje grupp på grund av Corona för att kunna hålla avstånd. Intressant på många sätt att se hur man tänkte runt beredskap och att försvara Sverige. Eftersom Ryssland var den stora fienden så skulle Sverige från 1809 försvaras från dem. Fortet börjades byggas 1901 för hand. 500 personer var stationerade i varje av de 5 fort som fanns runt Boden. I dag är ett öppet för visning och resten är stängda och avvecklade. För mig känns det konstigt att man vaktade skog men på den tiden fanns inga flyg och man kunde lite kring andra länders tankar.

Vi åt lunch i Boden och så mot Luleå där vi kollade in bilar. Idag var vi och körde en Merca GLC 220d, skön och vi kommer att få ett pris på den.

När vi kom hem så tog jag en prommis innan regnet överföll oss. Oj vad det regnar ute nu, det rent av smattrar mot rutor och tak och dessutom så blåser det massor. Inomhusväder helt klart och det ska dessutom fortsätta imorgon.

Inga kommentarer: