onsdag 1 januari 2020

2020

Nytt år och nya möjligheter. 2020 ser bra ut men jag tänker på förra gången mönstret upprepades, 1919, 1818, 1717. Det var länge sedan och morfar har nästan upplevt 1919. Nej han var inte alls född men det är inte långt ifrån. Fatta att leva nästan 100 år. Jag säger igen vilken utveckling av samhället som skett sedan han föddes min fina morfar. Undrar just om 2020 till 2121 kommer att ha samma utveckling? Inget jag kommer att uppleva men däremot många av de barn som föds detta år, räknar man med att de kommer att leva i 100 år.


Lugn nyårsdag och jag har dragit på mig pyjamasbyxor, top och kofta och sitter i fåtöljen och ser på skidor. Det ska bli dagens aktivitet att göra just ingenting. Ska även hitta en film som jag ska se. Sonen kommer på middag kl 17.00 för vi har kvar en hel del filé sen igår.
En mycket trevlig kväll med glada kompisar, tänk vad viktigt det är att umgås med folk som ger en energi.
Maten blev bra och alla åt av bara den. Vi hann även med att spela "Inte ens nära" och det är lättsamt och roligt. Sen gick vi efter tolvslaget ut för att kolla på fyrverkerier vid Stadsberget. Mycket folk och jag försökte få upp en gammal Kohm Loy, gick inte alls utan den brann upp på maken. Fiasko är bara förnamnet. Gjorde lite vickning när vi kom in igen och det blev en favorit i repris med Ädelostbakelser. Sen strax efter 1.30 så åkte alla hem. Vi plockade ihop lite och så gick vi i säng vid halv 3 och vaknade pigga i dag vid 10.00.

Inga kommentarer: