måndag 8 januari 2018

Stugliv

I fredags efter mannen slutat kl 14.00 så packade vi ihop och åkte till stugan i snöstorm. Oj vad det är mycket snö. Mannen skottar och skottar och det tar liksom aldrig slut.
Sonen kom ut och vi käkade plankstek, såg på spåret och umgicks. En väldigt bra kväll. Lördag och det hade snöat en hel del eller egentligen så hade det blåst och yrt omkring. Mera skotta.
Jag åkte till Munksund och köpte lite saker till en lätt lunch. Mannen hämtade svärmor som fick komma ut och kolla in hur otroligt mycket snö det är. Vi åt soppa av morot och Gino till dessert. Sen fick hon åka hem igen.
Då tog M tag i att skotta upp vår trapp. Stenhårt och höga karmar. Inte lätt men han kom en bit i alla fall. Fortsatte under söndagen så nu är han nästan i mål.
Lördag kväll med god mat och gott vin.  Julen åkte ner i kartonger så nu är det ljust i stugan igen.
Söndag fm så blev jag hemskjutsad till stan. Jag åkte till morfar och där var även mamma på besök.
Promenad och en hel del fix inför dagens uppstart av terminen. Handlade och förberedde några aktiviteter som handlar om samarbete. Så idag så köpte jag frukt, kokade kaffe och satte igång vt 2018. Känns bra att vara igång i vardagen igen!

Någon skrev att det är 81 dagar kvar innan det är skärtorsdag. Läste även att veckorna fram till dess egentligen inte kallas oxveckor utan det är veckorna från semester till Allhelgona för att det var otroligt mycket att göra med slåttern och slakten innan vintern. Har alltid trott att det är veckorna mellan Trettohelgen och påsk som kallas det men man lär något nytt vare dag.....

Inga kommentarer: