lördag 12 november 2022

Blåsig dag


Vaknade i natt av att en svart glasvas utomhus åkte ner i trallen och gick i många bitar. Jag tänket att det kunde hända när jag satte små tallar i den. Inget att göra åt denna blåsiga dag.  Det har blåst från väst med vindar på 7-14 m/s så det har blåst mycket. Otroligt varmt för årstiden med +9 grader och gröna gräsmattor.  Mannen har satt slingor i vår näverhägg  och det blev bra men det behövs mer slingor för att få mer effekt. Jag har satt upp gröna gardiner och gjort ett antal Pavlova till tisdagens junta som är här. Sen har jag sökt och hittat en del julpynt från i fjol. 

Sen under eftermiddagen så åkte vi till svärmor för ett besök och det var länge sedan jag såg henne så pigg som idag. Hon är uttråkad och att det inte händer något trots att det säkert gör det men hennes minne inte finns där. Sen åkte vi till systersonen som fyller 18 år i morgon. Han fick i alla fall ett presentkort på uppkörningen för att hyra bil vid det tillfället. Där fick vi smörgåstårta, fika och tårta. I år var det endast vi på besök vid det tillfället. Sen åkte vi till svärfars grav i stan och så till ICA Supermarket i Bersika för lite mat för att avsluta i Hortax på kyrkogården där vi tände ljus hos morfar o mormor och hos Erlings gravar. 


Väl hemma så stekte vi oxfilé och så smashed potatis med sås gjord på trattkantareller. Så otroligt gott! Ett Barolo vin till det som kunde varit lite mer mustigt men det var helt ok. 

Nu blir det Så mycket bättre och det kommer nya gäster idag och det blir säkert bra? Sven-Bertil Taube har gått bort idag född 1934. En riktig estadör och gentleman.


Inga kommentarer: