lördag 1 oktober 2022

Oktober

 

Oj vad lite man ibland hinner vissa dagar. Jag vaknad i morse runt 8.00 av att en skata pickade på taket. Jag giller verkligen inte dessa fåglar. Men trots det finns de runt omkring oss hela tiden. De studsar, hoppar, pickar och äter allt som finns löst hela tiden. Men de ser glada ut i alla fall. De har nog ett ganska roligt liv i alla fall. 

Jag drog till stan för att köpa ett par gympaskor och så var jag på Rusta, Dollar Store och ÖB innan jag åkte hit igen. Lunch fixade jag då mannen hållit på hela dagen med att skruva golv i blivande förråd vid bastun. Vi åkte sedan till Bredviksberget med ett helt släp av säckar och skräp från svärmor. Skönt att det blev gjort. Sen när vi var hemma igen så tog vi och fixa vid bikuporna och det gick väl så där. På ena kupan hade de byggt fast ramarna i foderlådan. Oj vad dessa små jobbar på hela tiden. 

Dagens middag var lammracks och det var väldigt gott. Lokalproducerade lamm från Bertnäs. Det var mört och smakrikt. 

Oktober är här och det är ju ingen favorit månad om någon frågar mig. Jag vet att det mest troligt kommer att snöa om någon veckan, vinterdäcken ska på, det är både mörkt och blött då regnet brukar komma i mängder. Ja ni hör ju själva inte är det en rolig månad. Löven är ju riktigt vackra med sina fantastiska färger i både gult och rött men idag när jag åkte ut hit så regnade det löv från träden så de är strax avklädda och då återstår endast det grå. 

Nu har vi tagit en bastu och så blir det Doobidoo för att kunna se något lättsamt och trevligt. 

Inga kommentarer: