tisdag 11 oktober 2022

Tisdag

 


Dag 2 och nu börjar vi komma in i det hela. Kul att träffa andra och vi lär känna varandra. Kursar vidare och det är sen lunch vid 14.00 tiden.  Inte då givande kursledare men vi måste ge honom lite mer tid. Han har dock svårt att lyssna in vad gruppen vill. Han vill köra sitt race och visa hela sina PP varje dag. 

Det finns en fin katedral som heter Santa Maria Del Fiore som är helt magisk. Det finns otroligt mycket kultur och annat att uppleva i denna staden. Familjen Medici har en stor del i denna stads storhet. 

Idag tog vi en promenad till en otroligt vacker kyrka uppe på en kulla i södra delen. En rejäl stigning så vi var flåsiga när vi var på toppen. San Miniato al Monte heter stället, den påbörjades år 1018 och
färdigställdes på 1100-talet. Inuti var den inte så smyckad och jag fick vibbar från Da Vinchi koden som jag läste för många år sedan. Köpte sen magisk god glass av en munk innan vi började gå nedåt igen. Sen strosade vi till bron Ponte Veccio som ingår i världsarven. Så vacker och så otroligt fotad. 

Inga kommentarer: