torsdag 20 april 2023

Stockholm tur och retur

 


Vi vaknade 4.20 för lite frukost och så mot Kallax. Det var nästan 4 år sedan vi var tillsammans i Stockholm sist, det var alltså innan pandemin startade. 

 Lång kö för säkerhetskontrollen men sen började strulet. Vi drogs ut från terminalen några minuter innan starttid och då händer det att stången till trucken som drog ut oss inte kan komma loss. Det blev alltså något fel så vi stod ett par meter ifrån flygplansterminalen och de slog av motorerna för kaptenen sa att det kommer att ta en stund. Det tog 30 minuter för att vara exakt. Lite tid flög vi in till Stockholm. Vi hoppar på Arlanda Express och åker in mot stan och när vi nästan är framme vid centralen så finns det ingen ledig perrong så då får vi stå där några hundra meter innan för att invänta en plats! Vad är detta?? 

Vi gick till Vetekatten för att träffa svägerska och svåger och där åt vi lite frukost. Vid 10.45 så sa vi hej då och vi gick till NK. Efter det mot Östermalm för att söka en vitvarubutik med Siemens produkter men de hade bara Gaggenau. Vi fick i alla fall en genomgång. Sen lite shopping innan vi åt lunch på Melanders fisk. Det blev stekt röding, smörslungad potatis, färska räkor och brynt smör. Så gott! Lite mer strosande innan vi drog oss mot Arlanda Express igen. Men vi avslutade där vi startade på Vetekatten med lite kaffe och en bakelse. Terminal 5 kom vi till och flög vi ut ifrån men det känns som kaos när alla är tillsammans. Vi landade på Kallax igen i normaltid. Hemma igen vid 18.00. Vilken hektisk dag man kan verkligen hinna mycket på några timmar och jag är nöjd och tillfredsställd. 

Nu värker fötterna så de är i ett fotbad. 

Sonen har varit här hela dagen och jobbat men även träffat Siri och gett henne mat. Nu i kväll har bodyn åkt av och hon tvättar sig så mycket. Det är säkert jätteskönt för henne att slippa den. Vi har även försökt att klippa stygnen men det går inte. Vi får se om hon låter de vara eller inte för då måste vi till veterinären för att få hjälp med att få bort dem. 

Inga kommentarer: