torsdag 5 januari 2023

Trettondagsafton


En halv arbetsdag för mig och mannen då de stänger kl 13.00 på banken. Jag har under dagen förberett lite inför kvällens middag med familjen. Mer än så blir det inte för oss. Men god mat ska vi i alla fall äta idag. Smördegssemlor med vispad creme fraich och löjrom, till det lite bubbel. Sen blir det älgfilé, hasselbackspotatis, kantarellsås samt grönsaker. Dagens dessert blir Creme Brulee. 

Idag har vi haft lågt vattentryck då det inte gick att laga den ledning som i förrgår gick sönder. Tydligen så har Bodens kommun varit behjälpliga med en ny ledning som nu förhoppningsvis ska fixa det hela. Just nu är trycket tillbaka och jag håller tummarna att det är så. En stor fest på Havsbadet går ju inte att genomföra utan vatten då toaletterna slutar att fungera? 

-8 grader i princip hela dagen men vinden har gjort att det känns betydligt kallare. Imorgon ska det bli betydligt kallare innan det mular på söndag och det drar in snö. Jag vill inte ha mer snö, för mig räcker det gott! Havet blåste ju upp häromdagen så det är öppet in i Pitsundet och utanför Lillsandskär. Många av de senaste åren har det varit först i slutet av januari som hela isen har lagt. 

Inga kommentarer: