fredag 25 mars 2016

Långfredag

Idag är det långfredag och när jag var barn så var det här ingen rolig dag. Tråkig musik, lugnt och stilla och ledsamma program på TV´n. Dessutom var mina vänner ofta i fjällen just under påsken så det har verkligen inte varit någon favorit högtid under min uppväxt. Nu känns det dock bra med påsk eftersom vi har gjort våra egna påsktraditioner. Vi åker ju till stugan och myser, en kväll på Fårön eller här men ofta inget mer inplanerat. Skönt med lugn och ro, behövs verkligen att återhämta sina krafter. Det var flera år sedan det var en strålande påsk med sol torsdag till måndag och det har börjat på samma sätt detta år. Ingen sol i går och inte idag. Nu är det tre dagar kvar så jag håller tummarna för fint väder.
Idag är det även Våffeldagen eller Maria bebådelsedag. Vi har såklart haft våffelkalas här idag. Svärmor och svärfar samt sonen har varit här. Smart att sonen hämtade de gamla och skjutsade även hem de efter vi ätit. Gott var det i alla fall!
Kvällens middag blir renfilé, kantarellsås, fräst spetskål och potatispuré. Ska bli så gott att äta det om ett par kvällar. Gott vin blir det dessutom till.
Let´s dance i kväll och sen nöter vi soffa. Skönt!
Idag har det varit 4 grader varmt, snöfall under natten så det har varit väldigt vitt utomhus idag men som sagt var ingen sol överhuvudtaget.



Inga kommentarer: